V Brně na Panské líše zahájilo mistrovství ČR v drezuře. Vede Civišová

ikonka

Od čtvrtka 11. srpna se v Brně na Panské líše koní mistrovství České republiky v drezuře. První kolo takzvané velké rundy seniorů vyhrála Petra Miki Civišová s valachem Europe-M, která obdržela od rozhodčích 66,500 %.
12.08.2022 10:19  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB


 
Mistrovství České republiky v drezuře již tradičně zahrnuje všechny věkové kategorie a také dvě soutěže pro handicapované jezdce. 
 
Mezi dětmi se ve čtvrtek dařilo v Brně na Panské líše Alici Hubáčkové s klisnou Belle Ennie, jež zajela úlohu za 73,500 %. Necelé jedno procento na ni ztrácí Anna Marie Křížová s klisnou Diamantinou. Ta obdržela 72,778 %. Ostatní účastnice mají méně jak 69 %.
 
V soutěži mladších juniorů je jasnou favoritkou Johana Vášáryová, což dokázala hned v úvodu, kdy na hřebci Firestonovi 1 předvedla výkon ohodnocený 73,056 %. Další umístěné Kateřina Sekaninová s klisnou Handiness a Kristýna Přikrylová na valachovi Lowenovi mají hodnocení přes 66 %. Také mezi staršími juniory se dostala přes 70 % jen jedna účastnice, a to Eliška Šteflová s valachem Espressem 1. Tuto hodnotu překročila o 707 tisícin procenta. 
 
Podstatně těsnější rozdíly jsou v seniorské malé rundě. Se 71,294 % vede Kamila Kotyzová v sedle klisny Lilit 1. Druhá Eva Jančaříková s valachem Verdim 7 získala 70,559 % a jen o tři desetiny méně má Hana Vášáryová startující na valachovi Santos Dumont. 
 
Do velké rundy nastoupilo osm dvojic. Přes 66 % získaly v prvním kole dvě – Petra Miki Civišová na valachovi Europe-M (66,500 %) a Ema Kopuletá s Forrest Gumpem 1 (66,265 %). Třetí místo zaujímá s 64,088 % Barbora Linhartová na hřebci Duque d´Atela, čtvrtá je s 62,971 % Adéla Neumannová s valachem Heidekrugem a se ztrátou v řádu desetin procenta za ní následují Tereza Hábová s Jamesem Bondem a Zdenka Tóth Skripová startující na valachovi Magic Night-H. 
 
V rámci paradrezurního mistrovství startuje se dvěma klisnami Anastasja Vištalová a ve čtvrtek s nimi obsadila první i druhé místo. Lepší byla s First Love 1, zhruba o dvě procenta horší na Dominique 1. Kategorii nezařazených vede Dana Kilianová s Quaestorem. 
 
Drezurní šampionát probíhá v Brně na Panské líše až do neděle. V sobotu a v neděli bude přenášet dění na hlavním obdélníku živě internetová televize EquiTV.cz.
 
Foto: Stanislav Pitela