reklama 11D

V Bahrajnu byly předány ceny FEI Awards 2018

ikonka

Mezinárodní jezdecká federace uděluje každoročně ceny FEI Awards v pěti kategoriích. Vyhlášení je vždy součástí galavečera při Generálním zasedání. To se konalo v Bahrajnu, kde si také v úterý 21. listopadu převzali ocenění letošní vítězové…
21.11.2018 15:20  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12A
Trofej pro nejlepšího sportovce roku  Fosun Best Athlete Award získala německá parkurová jezdkyně Simone Blum. Ta se stala první ženou v historii Světových jezdeckých her, která při ní vyhrála soutěž jednotlivců. Ke zlatu letos v Tryonu přidala navíc bronz v soutěži týmů. 
 
„Jsem pyšná, že jsem se stala sportovcem roku. Myslím, že to je sen každého jezdce“, uvedla Blum. „Hodně opravdu dobrých jezdců dostalo toto ocenění přede mnou, chtěla bych poděkovat všem lidem, je skvělé mít takové fanoušky“, dodala.
 
Více než 300 hostů z řad sportovců, delegátů národních federací a fanoušků jezdectví, byli svědky i vyhlášení dalších kategorií. Ošetřovatelem roku se stal Lee McKeever, jenž spolupracuje už 30 let s americkým parkurovým reprezentantem McLainem Wardem. Ten se svým ošetřovatelem sdílel všechny velké úspěchy posledních let, jako jsou zlato s americkým týmem na WEG 2018, vítězství ve finále Světového poháru 2017, prvenství v Panamerických hrách 2015 a týmové úspěchy na olympiádě v Pekingu a Aténách.
 
Francouzský jezdec všestrannosti Victor Levecque se stal „vycházející hvězdou roku“, což je titul, jenž se udělován nadějným sportovcům ve věku od 14 do 21 let. Victor Levecque jako dvacetiletý má na svém kontě deset medailí z evropských šampionátů včetně dvou zlatých, také je pětinásobným mistrem Francie. 
 
Alex Hua Tian a Philip Wong přijali cenu FEI Solidarity za rozvoj charitativního projektu horsemanshipu v Číně. Zajímavostí je, že Alex Hua Tian vyhrál před deseti lety titul vycházející hvězdy roku a letos převzal cenu za pomoc jezdeckému sportu. 
 
Leila Malki z Palestiny byla vyhlášena držitelkou cenu v kategorii „navzdory všem překážkám“, za to jak se svým entusiasmem a vášní prosazuje, aby se v její zemi mohly věnovat jezdectví ženy a dívky. 
 
Zdroj: web FEI



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE