Už je to definitivně za mnou. WADA mě očistila, tvrdí Sára Vingrálková

ikonka

Parkurová jezdkyně Sára Vingrálková uvedla na svém facebookovém profilu, že Světová antidopingová agentura očistila její jméno a potvrdila rozhodnutí Rozhodčí komise Českého olympijského výboru v její kauze.
17.06.2021 07:44  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB

 
„Už je to definitivně za mnou. WADA, Světová antidopingová agentura, očistila moje jméno a potvrdila rozhodnutí Rozhodčí komise Českého olympijského výboru. Spousta lidí mi držela palce a já za to moc děkuji. Ale spousta lidí vymýšlela spiklenecké teorie a hned mě odsuzovala. Opět opakuji, vím, co obnáší být profi jezdkyně a reprezentovat Českou republiku – ve dvou slovech fair play, na sportovišti i mimo něj,“ konstatovala Sára Vingrálková.
 
Česká jezdecká federace (ČJF) a Antidopingový výbor ČR (ADV) oslovily 2. března letošního roku Světovou antidopingovou agenturu (WADA) i Mezinárodní jezdeckou federaci (FEI), aby se odvolaly v případě podezření z dopingu jezdkyně Sáry Vingrálkové proti rozhodnutí Rozhodčí komise Českého olympijského výboru. 
 

Psali jsme: Je mi líto, jak to lidé řeší. Nikdo u toho nebyl, uvedla Vingrálková

 

Ta udělila této jezdkyni terapeutickou výjimku pro jednorázové užití léčiva Bonainův roztok, který obsahuje zakázanou látku kokain a podle informací v nálezu komise slouží k léčbě krvácení z nosu. Verdikt, který komise na krátkou dobu publikovala na internetových stránkách Olympijskytym.cz, však vzbudil velké emoce na sociálních sítích mezi jezdeckou komunitou. Mnoho diskutujících se nad závěry podivovalo či vyjadřovalo nesouhlas. Podrobnosti o celé kauze najdete v dříve publikovaných příspěvcích pod odkazy níže.
 
Foto: Josef Malinovský