Úvod olomouckého EY Cupu vyšel nejlépe Horňákové ze Slovenska

ikonka

Hlavní soutěží zahajovacího dne mezinárodních závodů J&T BANKA CSI3*-W Olomouc 2022 byla soutěž pro jezdce do 25 let bodovaná do European Youngster Cupu. Nejlepší výkon předvedla slovenská jezdkyně Alexandra Linda Horňáková.
22.06.2022 19:28  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB


 
Pátá středeční soutěž při J&T BANKA CSI3*-W Olomouc 2022 byla vyhrazena pro jezdce do 25 let, kteří se svými koňmi absolvovali parkur vysoký 135 centimetrů.
 
Bezchybně a nejrychleji si s připravenou trasou poradila slovenská jezdkyně Alexandra Linda Horňáková, která sedlala valacha Casper Speed Jumper. Její čas v cíli byl 58,60 vteřiny. 
 
V nejnáročnější soutěži úvodního dne mítinku, který probíhá až do neděle, se dařilo také Natálii Kovářové. Ta s klisnou Chloe dosáhla na čas 59,10 vteřiny a zajistila si konečné druhé místo. Pomyslný bronz získala polská jezdkyně Monika Grundkowska, která také dokončila v čase kratším než jedna minuta. S valachem Dhaha potřebovala k překonání celého kurzu 59,82 sekundy.
 
O vítězství bojovala také poslední startující Mariana Michlíčková, která umí předvést velmi rychlé jízdy. S klisnou Claire však chybovala na poslední překážce, čímž se nakonec připravila o možné druhé místo. Na vítězství by jí čas 58,87 těsně nestačil.
 
První závodní den nabídl celkem pět soutěží, při nichž zazněla hned dvakrát česká hymna a stejně často byla slyšet i ta slovenská. Z domácích jezdců nenašli přemožitele Viktor Skutecký s valachem Jolly Jokerem v soutěži Monet Small Tour a Marek Klus s valachem Liverpool v Redstone Silver Tour. Ze Slováků triumfovala vedle Horňákové ještě Paula Mošková s valachem B Like Baloubet v Elite Tour. Pátým středečním vítězem byl rakouský jezdec Christian Rhomberg, který s Locantem RN zvítězil v soutěži pro mladé koně. 
 
Čtvrteční program J&T BANKA CSI3*-W Olomouc začíná v 9:30 hodin a připraveno je opět pět soutěží. Veškeré dění na kolbišti lze sledovat prostřednictvím internetové televize EquiTV.cz, iVysílání České televize a na ClipMyHorse.TV.
 
Foto: Kateřina Návojová