reklama 11B

Úspěšný konec týdne: Stoprocentní Češi v Deauville a raz-tři v Pise

ikonka

České stáje startující v zahraničí hlásí úspěšný závěr týdne. Trenér Zdeněk Seménka ve čtvrtek slavil vítězství s Quinze de la Rose v Pise, v pátek brali dotované příčky Nine Ou Four a Ideal Man v Deauville.
13.12.2019 15:08  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12A
Dvě umístění po odlišných průbězích dostihů si odváží výprava trenéra Václava Luky z pátečního mítinku v Deauville. Tříletý tmavý hnědák Ideal Man ze stáje Hany Veselé na umělém povrchu navázal na první vítězství kariéry ze začátku listopadu v Lyonu La Soie a připsal si druhou příčku v Prix de la Plage (2500 m, 24 000 eur).
 
Antoine Hamelin vedl valacha na blízkém druhém místě a v cílové rovině se dokázal ubránit náporu útočících soupeřů, byť vítězný Plateado mu odskočil o 2 1/2 délky.
 

Čtěte také: Vzpomínka na Arvu. Její krev se vrací na místo největších úspěchů

 
Osmiletý Nine Ou Four předvedl v úvodním dostihu dne, prodejní Prix de la Chance (1300 m, 15 000 eur), svůj klasický výkon. Po vlažném úvodu, kdy nabral několikadélkovou ztrátu na zbylé pole, přišel v cílové rovině s velkou koncovkou a finišoval třetí, asi 4 1/4 délky za vítězem. Veterána Syndikátu V3J odjezdil Antoine Coutier.
 
Další starty českých koní jsou naplánovány o víkendu v Deauville a Dortmundu.
 
Zatím jediné vítězství koně v českém tréninku tento týden vybojoval sedmiletý valach Quinze de la Rose, který pod Janem Faltejskem ve čtvrtek ovládl imponujícím způsobem steeplechase Premio Balorain (3500 m, 13 000 eur) v Pise. Druhé místo s odstupem pěti délek obsadil Sternkranz před Fly Filo Fly.
 
Pro svěřence Zdeňka Seménky v barvách stáje Aryman-Divoky to bylo už třetí letošní vítězství, v říjnu získal jedničkovou Cenu Sergeant Thundera ve Slušovicích a předtím se prosadil v Meranu.
 
 
Na snímku: Ideal Man v Deauville




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE