reklama 11B

Úspěšný Kenny při skokovém úvodu v Londýně

ikonka

V Londýně se v rámci The London International Horse Show začalo od středečního dne 19. prosince také skákat při CSI5*. Nejvyšší soutěž tohoto dne nejlépe dopadla pro irského zástupce Darragha Kennyho, který se radoval z nejednoho vítězství…
19.12.2018 21:59  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Nejvyšší soutěž středečního dne byla skoková zkouška nesoucí název Santa Stakes a jela se na parkuru 155 centimetrů vysokém. Celkem jedenáct bezchybných jezdců se kvalifikovalo do rozeskakování, a to včetně tří domácích jezdců.

Z britských reprezentantů se nakonec nejlépe umístil Robert Whitaker, který s patnáctiletým valachem Catwalk IV absolvoval i rozeskakování bezchybně a dosažený čas 29,88 vteřin mu vynesl druhé místo konečného pořadí. První příčce však byl až neuvěřitelně blízko.

Lepší byl pouze irský zástupce Darragh Kenny. Avšak jen o kousek. V sedle jedenáctiletého Cassiniho Z totiž předvedl o jednu jedinou setinu vteřiny rychlejší jízdu. I tento minimální rozdíl mu zajistil prvenství.

Podobný časový rozdíl bylo možné sledovat i mezi druhou a třetí pozicí, kde rozhodovaly dvě setiny vteřiny. Čas 29,90 vteřiny tak vynesl belgickému jezdci Francoisovi Jr Mathymu až třetí místo konečného pořadí, přestože za vítězem zaostal tři setiny vteřiny. Belgičan sedlal desetiletého valacha Uno de la Roque.

Na dalších příčkách pak byly již časové rozestupy větší.

Irský jezdec Darragh Kenny si během tohoto dne vedl výborně i v následující soutěži při CSI5*. Na parkuru 150 centimetrů vysokém, který byl hodnocen na čas, totiž předvedl velice rychlou a bezchybnou jízdu s desetiletým valachem Carlsonem. Díky tomu se podruhé během dne radoval z vítězství.

Za ním skončil na druhé pozici domácí zástupce William Funnell s desetiletým Billy McCainem. Třetí pozici pak obsadil opět Belgičan Francois Jr Mathy, tentokrát s Casanovou de l´Herse.

 

Kompletní výsledky naleznete ZDE.




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE