Úspěchy Čechů v Šamoríně. Bielíková osmá v sobotní kvalifikaci na GP

ikonka

Nejlépe si z Čechů se sobotní kvalifikací na GP při mezinárodních závodech v Šamoríně poradila Nikola Bielíková s Carisonem. Po jedné chybě jim patřilo osmé místo. V EY Cupu zářil Viktor Skutecký, jenž skončil čtvrtý a hned za ním Natálie Soukupová.
14.05.2022 19:43  |  Autor: Vojtěch Kroupa  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB


Ve slovenském Šamoríně pomalu vrcholí druhý týden mezinárodních parkurových závodů, kam zavítala velmi početná ekipa českých jezdců. Obtížná sobotní kvalifikace na nedělní Grad Prix se vydařila Nikole Bielíkové, která si s Carisonem dojela pro osmé místo. 
 
Při soutěžích v rámci European Youngster Cupu pro jezdce do pětadvaceti let se po celý týden dařilo Natálii Ulčové s Demontem. Ta však v sobotní finálové jízdě v rozeskakování přivezla osm trestných bodů a skončila na pozici osmé. Čisté rozeskakování poté zajeli Natálie Soukupová s valachem Lord Legacy, která skončila pátá a o téměř vteřinu rychlejší byl Viktor Skutecký s G-Starem. Tomu patřilo místo čtvrté. EY Cup v Šamoríně ovládla Pheline Ahlmann s klisnou Abby. 
 
Mezi úspěšně startující Čechy se rozhodně řadí Emma Sophia Španko, která s Electric Lady zvítězila v juniorské soutěži do 135 centimetrů. V této soutěži se na výbornou třetí příčku poté zařadila Anna Helebrantová s Epem van de Achterhoek Z, která dojela i ve stočtyřicítce třetí s Gretou SW. 
 

Výsledky všech českých reprezentantů sledujte TADY.

 
Foto: Sára Kratochvílová, Marian Michlíček