reklama 11A

Tým Shangai Swans zvítězil v GCL Super Cupu, obhájci skončili třetí

ikonka

Napínavé až do posledního jezdce bylo finále GCL Super Cupu 2019. Druhé kolo ukázalo, jak týmová soutěž, v níž se počítají všechny výsledky, může zamíchat pořadím. Pro vítězství si nakonec docválali Shangai Swans: Fredricson, Schwizer a Deusser.
24.11.2019 20:06  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B


Na startu finále druhého ročníku Super Cupu Global Champions League se sešlo celkem šest tříčlenných týmů. Na jezdce čekala celkem dvě kola, s překážkami vysokými do 160 centimetrů. Tři z těchto týmů již měli zkušenost z loňského finále, a zrovna to byly nejlepší tři týmy roku 2018. Vedle obhájců vítězství týmu Madrid in Motion se podruhé do finále kvalifikovalo loni druhé družstvo Valkenswaard United a třetí nejlepší tým roku 2018, Paris Panthers.

V prvním kole se skvěle předvedl hned první celek na startu. Jezdci týmu Cannes Stars, Jane Richard Philips, Maurice Tebbel a Abdel Saïd, dokončili všichni bezchybně, pouze poslední zmíněný překročil stanovený čas a přinesl týmu 1 trestný bod. To se zdálo jako ideální výchozí pozice do druhého kola. Naopak méně se vydařilo první kolo obhájcům vítězství. Tým Madrid in Motion, ve složení Mark McAuley, Maikel van der Vleuten a Eduardo Alvarez Aznar, zapsal celkem 16 trestných bodů, což znamenalo nejhorší výkon prvního kola. 

Druhé kolo však výrazně zamíchalo pořadím. Tým Cannes Stars nakonec po šesti chybách v druhém kole ani nepronikl mezi trojici nejlepších. Naopak obhájcům Madrid in Motion se druhé kolo vydařilo a z šesté pozice po prvním kole nakonec vystoupali až na místo třetí. Jezdci Mark McAuley, Maikel van der Vleuten a Eduardo Alvarez Aznar zapsali celkem 24 trestných bodů.  Na druhém místě skončil celek, který v prvním kole inkasoval taktéž dvojciferný výsledek trestných bodů. Pouze dvě shození v druhém kole však vynesly týmu Monaco Aces, ve složení Laura Kraut, Jos Verlooy a Julien Epaillard, druhé místo. 

Pro první příčku si nakonec dojel tým Shangai Swans, a to s celkovým součtem 12 trestných bodů. Jediné čtyři trestné body zapsal v prvním kole na konto týmu Peder Fredricson s valachem H&M Christian K. V kole druhém pak dvakrát chyboval Pius Schwizer s desetiletým valachem Cortney Cox. Nejlepším jezdcem týmu a jedním z mála dvakrát bezchybných byl Daniel Deusser, který sedlal klisnu Jasmin vd Bisschop. 

Veškeré informace o Global Champions Prague PlayOffs naleznete na webu www.pragueplayoffs.com. Předprodej na třetí ročník začíná již 10. prosince!
 
Foto Kateřina Návojová
 





reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE