reklama 11D

Trunda pojede čtyři hvězdy v Minsku. Skokany čeká vytížený víkend

ikonka

Týden s číslem 34 přináší opět řadu zahraničních akcí, při kterých se představí Češi. Vedle ME v drezuře a paradrezuře, o kterým jsme psali, to budou také závody ve všestrannosti včetně CCI4* a dvoje skokové závody s početnou českou účastí.
19.08.2019 16:33  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
Přinášíme vám pravidelný přehled zahraničních akcí, při kterých budou startovat i české dvojice. V běloruském Minsku se budou konat závody CCI, jichž se s třemi koňmi zúčastní Miroslav Trunda. V sedle Sutterflyke pojede CCI4*-S. Tři hvězdy absolvuje s hnědkou Trnkou Ruf a do CCI2*-L nastoupí s valachem Starlingtonem.
 
Početná ekipa jezdců military míří do Polska. Ve Facimiechu se představí ve třech hvězdách Pavel Březina (Cona Cia), Šárka Douchová (Arizona), Roman Falta (Kokoska), Lucie Húsková (Čiko), Petr Lacina (Trik), Lukáš Létal (Coco Rico) a Anežka Lexová (Buena Vista). O hvězdu níž budou startovat Gabriela Adamcová s Quantos Mer, Petr Lacina s koňmi Kamikatze a Kima-H, Petr Myška na Nickovi, Miloslav Příhoda s Eldoradem, Barbora Seligová s Gepettem a Patrik Sukdolák s Qaidem. 
 
Velké zastoupení bude mít Česko také na skokových závodech v Polsku a Rakousku. Do Ciekocinka jedou mimo jiné Sára Vingrálková, Nikola Bielíková, Eliška a Michaela Hasnedlovy nebo Mariana Michlíčková. Do Wiener Neustadtu je nahlášeno na dvacet českých reprezentantů. Nechybí mezi nimi Zuzana Zelinková, Kamil Papoušek, Aleš Opatrný a Jakub Štěrba.
 
Dvoje závody čekají i české vytrvalce. Lucie Koryťáková pojede 80 a 160 kilometrů v Monpazier ve Francii. V Šamoríně vyrazí na 120 kilometrů Tereza Kopecká a juniorka Kateřina Vavrušková.
 
Nesmíme zapomenout také na CAI pro mladé koně ve slovenském Dunajském Klátově. Do soutěže jednospřeží pro pětileté nastoupí Michal Žák. 
 
Hlavním tahákem týdne je ME ve skákání, drezuře a paradrezuře, které se koná v Rotterdamu. Česká republika vyslala drezurní jezdkyni Libuši Mencke a paradrezurní jezdce Anastasju Vištalovou a Vladimíra Votřela. 
 
Ilustrační foto: FB Eventing Team / Zuzana Zvěřinová




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE