reklama 11B

Trojice Pražských lvů míří do Říma. Pojede se tam šestnácté kolo GC

ikonka

V pátek 6. září odstartuje na kolbišti na Stadio dei Marmi v Římě už šestnácté kolo seriálu Global Champions. Nejlepší koně a jezdce světa čekají Grand Prix a dvě kola týmové soutěže, do níž se zapojí i trojice členů družstva Prague Lions.
04.09.2019 11:21  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
 
Belgický jezdec Wilm Vermeir, Němec Marco Kutscher a Nizozemec Gerco Schöder se v barvách týmu Pražských lvů zapojí to šestnáctého kola na okruhu Global Champions.
 
První parkur pětihvězdového CSI vyroste na kolbišti římského Stadio dei Marmi v pátek 6. září. Zahřívací soutěž začne v 12.30 hodin a její překážky budou dosahovat výšky do 145 centimetrů. 
 
Od 15.45 hodin přijde na řadu první ostrá prověrka v podobě zahajovacího kola Global Champions League. Kurz s výškou do 155 centimetrů připraví pro dvoučlenná družstva italský stavitel Uliano Vezzani. O den později při rozuzlení ligového klání budou překážky dosahovat výšky až 160 centimetrů. 
 
V čele žebříčku, do něhož boduje šestnáct celků, jsou London Knights s 272 body, stejné skóre mají členové St Tropez Pirates a třetí místo drží Shanghai Swans. Pražští lvi jsou na dvanácté příčce.
 
Dalším vrcholem mítinku bude Grand Prix, která je na programu v sobotu 7. září od 16.00 hodin. Ta je určená nejúspěšnějším jezdcům z druhého ligového kola, kteří budou překonávat parkur s maximální možnou obtížností. Vítěz se může těšit z postupu do Super Grand Prix, jež se pojede během galashow světového parkuru Global Champions PlayOffs v listopadu v Praze.
 
Hvězdných jmen pro tuto speciální soutěž už známe za letošní sezonu patnáct. Jako první se v katarském Dauhá kvalifikoval Francouz Jullien Epaillard, v Mexiku si účast v Praze zajistil belgický jezdec Jérome Guery a v třetím kole v Miami se radoval další Belgičan Pieter Devos. Velkou cenu v Šanghaji ovládla izraelská jezdkyně Dani G. Waldman a v Madridu získal postup do Super Grand Prix Švýcar Martin Fuchs. Z hamburské Grand Prix postoupil Němec Daniel Deusser a v sedmého závodě v Cannes dominoval Niels Bruynseels. Ve Stockholmu vyhrál Peder Fredricson ze Švédska a v Grand Prix v Cascais získal kvalifikaci britský zástupce Ben Maher. Ten dojel na druhém místě, vítěz Martin Fuchs však už má díky úspěchu v Madridu účast jistou. 
 
Velkou cenu, jež se jela v Monaku, vyhrál nizozemský zástupce Maikel van der Vleuten. V Paříži si vybojoval vítězství německý reprezentant Christian Ahlmann a v Chantilly si vstupenky do soutěže zajistil Ir Darragh Kenny. Třináctým účastníkem je Ludger Beerbaum, který dojel ve Velké ceně Berlína na druhém místě, ale svůj post mu přenechala Dani G. Waldman, jež už má kvalifikaci ze Šanghaje. V Londýně vyhrál Ben Maher. Ten však měl účast zajištěnou už z Cascais, takže se z jízdenky do Prahy radoval Shane Sweetham z Irska, jenž byl druhý. Zatím posledním účastníkem je Belgičan Olivier Philippaerts. Ten obsadil druhé místo v Grand Prix Valkenswaardu. Její vítěz Maikel van der Vleuten už postoupil z monackého kola.
 
Kompletní informace včetně on-line výsledků a živého vysílání najdete na webu www.gcglobalchampions.com. Podrobnosti o přípravách Prague PlayOffs najdete na adrese www.pragueplayoffs.com.
 
Foto Stefano Grasso /LGCT




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE