reklama 11D

Třináct mítinků, sedm závodišť. JC ČR zveřejnil jízdní řád sezony

ikonka

Jockey Club ČR ve středu zveřejnil schválené propozice a termíny na první tři měsíce sezony. Podobně jako loni by se mělo v prvních týdnech běhat bez diváků, o přesném modelu a podmínkách však sekretariát dostihové autority nadále jedná s úřady.
07.04.2021 16:05  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C

Rada Jockey Clubu ČR na svém úterním zasedání schválila novou podobu termínové listiny pro první tři měsíce letošní sezony. Obsahuje třináct dostihových dnů na sedmi různých závodištích, kromě čtveřice drah kategorie A jsou v ní zastoupeny i Lysá nad Labem, Slušovice a Brno.

Z propozic, které JC ČR ve středu zveřejnil na svých internetových stránkách, vyplývá, že uzávěrka přihlášek na zahajovací mítink v Mostě 18. dubna bude v pondělí 12. dubna a oznámení startujících koní o dva dny později.

Dostihová autorita však zároveň připustila, že definitivní verdikt ohledně podmínek konání prvního dostihovéo dne s Memoriálem Rudolfa Deyla ještě nepadl. "V současné chvíli vyvine sekretariát JC ČR maximální úsilí pro dosažení výjimky pro pořádání dostihů od 18. 4. u orgánů státní správy," uvádí Jockey Club ve středečním stanovisku.

 

Čtěte také: Německo přišlo o hvězdného hřebce. Adlerflug náhle uhynul v 17 letech

 

Minimálně v dubnu se budou dostihy s největší pravděpodobností konat opět bez diváků. "Jaký model bude v následujícím období platit, není v tuto chvíli ještě přesně známo," dodává Jockey Club.

Týden po prvním mítinku v Mostě zahájí sezonu Chuchle Arena Praha, v sobotu 1. května by měla následovat Prvomájová steeplechase v Lysé nad Labem. Klasické dostihy si ponechají své již dříve zveřejněné termíny - Jarní cena klisen 9. května, Velká jarní cena 16. května a České derby 27. června.

Jarní část sezony by se však nemusela omezit pouze na třináct již schválených mítinků. "S Dostihovým spolkem v Pardubicích bude ještě jednáno o možném uspořádání zahajovací dostihové dne 8. května," avizoval Jockey Club.

Rada JC ČR zároveň schválila propozice dostihů, zveřejněny byly také změny Dostihového řádu a aktuální Doplňující ustanovení.

 

Termínová listina 2021 - potvrzené termíny

 

Neděle 18. 4. - Most - Memoriál Rudolfa Deyla

Neděle 25. 4. - Praha - Gomba handicap, Memoriál prof. Václava Michala, Velká dubnová cena

Sobota 1. 5. - Lysá nad Labem - Prvomájová steeplechase

Neděle 9. 5. - Most - Jarní cena klisen

Sobota 15. 5. - Slušovice - rovinové a překážkové dostihy

Neděle 16. 5. - Praha - Velká jarní cena

Sobota 22. 5. - Pardubice - I. kvalifikace na Velkou pardubickou

Sobota 5. 6. - Praha - Velká červnová cena, Memoriál Jaroslava Maška

Sobota 12. 6. - Brno - rovinové a překážkové dostihy

Sobota 19. 6. - Slušovice - rovinové a překážkové dostihy

Neděle 20. 6. - Karlovy Vary - Karlovarská dvojnásobná míle

Sobota 26. 6. - Pardubice - II. kvalifikace na Velkou pardubickou, Zlatý pohár

Neděle 27. 6. - Praha - České Derby

 

Ilustrační foto: Marek Sekáč




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE