Třikrát mezi nejlepšími. Mestenhauserová zářila v Ceně Zdeňka Müllera

ikonka

Skvělé výkony předváděla ve středu 24. srpna Kateřina Mestenhauserová při Ceně Zdeňka Müllera v Martinicích u Březnice. V rámci chovatelského dne se jí v hlavní soutěži podařilo nejen vyhrát, ale také umístit mezi nejlepšími s dalšími dvěma koňmi.
24.08.2022 22:11  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB


 
Cena Ing. Zdeňka Müllera se letos uskutečnila v Martinicích u Březnice již podruhé, aby připomněla tohoto dřívějšího předsedu Svazu chovatelů slovenského teplokrevníka, odborníka a velkou osobnost mezi chovateli. 
 
Hlavní soutěž se uskutečnila na stupni obtížnosti S** (130 centimetrů). V rozeskakování zopakovalo bezchybný výkon šest dvojic a hned tři z nich tvořila Kateřina Mestenhauserová, která vyhrála s Grazií 1, v sedle Trianky skončila pátá a na klisně Quensis se umístila jako šestá. 
 

Psali jsme: Odešel velký odborník, chovatel koní, osobnost. Zemřel Zdeněk Müller

 
Jen jednu desetinu sekundy ztrácel na vítězku Ondřej Pospíšil ve dvojici s Concabou. Jeho čas v cíli byl 36,54 vteřiny a bral tak pomyslné stříbro. Jan Štětina na Kannarcovi projel zkráceným kurzem v čase 37,37 a umístil se třetí. Čtvrtá příčka patřila Petrovi Netušilovi s Djumperem. 
 
Hned dvakrát se mohl radovat z triumfu v rámcových soutěžích Lukáš Mundil s Diamondem Cavalierem Z. Dařilo se i Jiřímu Tmějovi s Crosbym DK či Matějovi Kotalíková s koňmi Cesscha a Lotus 13.
 
Foto: Martina Kůstková