Třídenní požár na farmě Schockemöhleho. V Lewitzhofu nehořelo poprvé

ikonka

Na farmě Paula Schockemöhleho hořelo. Požár, který hasiči likvidovali tři dny, zničil tisíce balíků slámy. Gestüt Lewitz, kde světoznámý německý chovatel sportovních koní ročně odchová několik stovek hříbat, se s živlem nepotýkal poprvé.
14.09.2022 12:34  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB

 

Celé tři dny trvalo hasičům, než zlikvidovali požár, který vypukl na farmě Paula Schockemöhleho. V Lewitzhofu začalo hořet ve čtvrtek 8. září a oheň pohltil 20 tisíc balíků slámy. Jednotky čerpaly vodu z nedalekého jezera a s živlem bojovaly až do neděle. Lidé i koně jsou naštěstí v pořádku.
 
„Hasiči jednali skutečně rychle, aby zabránili jakýmkoliv újmám na zdraví osob i zvířat. Také naši zaměstnanci byli velice rychlí, všechno šlo profesionálně, ruku v ruce,“ popsal situaci jeden z nejznámějších světových chovatelů, který na své farmě Gestüt Lewitz odchová ročně na 650 hříbat. Rozloha pozemků je 3000 hektarů.
 

Psali jsme: Při hodinové evakuaci je na transport koní pozdě, upozorňuje Suková

 
Nejde o první požár v posledních letech v Lewizhofu. V roce 2004 byly zničeny tři tisíce balíků, v letech 2010 až 2012 hořelo dokonce třikrát. Počet poškozených balíků šel opět do tisíců. V případě jednoho z požárů byl chycen při činu žhář a spolu s nezletilými komplici odsouzen. Velké škody v hodnotě 300 tisíc eur napáchal také požár v roce 2018, k němuž došlo kvůli zkratu na jednom ze zemědělských strojů.
 
Zdroj: Eurodressage
 
Foto: Gestüt Lewitz