Tři vytrvalecká mistrovství FEI 2020. Pojede se v Itálii a Španělsku

ikonka

Hned ze tří šampionátů Mezinárodní jezdecké federace FEI budou moci letos vybírat jezdci vytrvalosti. V italské Pise se odehraje mistrovství světa seniorů. Pro juniory je v plánu mistrovství Evropy, které hostí Vic ve Španělsku.
05.01.2020 11:48  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

 

Vytrvalost jako neolympijská disciplína bude mít v roce 2020 vypsané tři šampionáty, jichž se budou moci účastnit také Češi. Věkové kategorie jezdců se ve vytrvalosti střídají po dvou letech. To znamená, že když se loni konal evropský šampionát seniorů, ti tak letos pojedou mistrovství světa. 
 
Délka trasy je stejná - 160 kilometrů. Připomeňme si, že právě na této obtížnosti se loni blýskl český reprezentant Janek Kroupa, který mistrovství Evropy v Euston Parku dokončil s Hektorem na skvělém čtrnáctém místě. Letos tuto dvojici možná čeká podobně náročný závod v Itálii. Konkrétně v Pise, jež leží přibližně 90 kilometrů od Florencie.
 

Mladí koně a junioři spolu ve Španělsku

 
Španělské město Vic, ležící nedaleko Barcelony, bude ve dnech 25. - 27. září hostit mistrovství světa mladých koní. Také této akce se čeští zástupci účastní pravidelně. Loňskou soutěž dokončila úspěšně jen dvojice Lucie Škábová a Umnyah. 
 
Do Španělska ve stejném termínu zamíří i sportovci ve věku juniorů a mladých jezdců. Pro ně bude připravená trasa dlouhá 120 kilometrů a její vítěz se bude pyšnit titulem mistra Evropy.