Třetí velký titul v řadě. Bredow-Werndl šampionkou Světového poháru

ikonka

Po vítězství na olympijských hrách a mistrovství Evropy 2021 dosáhla německá drezurní jezdkyně Jessica Bredow-Werndl na další významný titul. V sobotu 10. dubna si v Lipsku dojela pro prvenství ve finále Světového poháru 2021/2022.
10.04.2022 10:30  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB


 

Tři velké tituly v řadě se v jezdeckém sportu podaří získat jen málokdy. Němce Jessice von Bredow-Werndl se to povedlo. V srpnu 2021 získala dvě zlata na olympiádě v Tokiu, v září si odvážela nejcennější kovy z evropského šampionátu v Herningu a 10. dubna 2022 vybojovala v Lipsku vítězství ve finále Světového poháru.
 
Pro fanoušky drezury to ovšem není žádným překvapením. Němka je spolu s klisnou TSF Dalerou v posledních měsících neporazitelná. Za výkon v Grand Prix Freestyle dostala v Lipsku 90,836 procenta. 
 
Druhá Dánka Cathrine Dufour v sedle vestfálského valacha Vamos Amigos zapsala o víc než čtyři procenta méně. Těsně za ní pak skončila nejzkušenější finalistka, držitelka mnoha olympijských medailí i titulů z šampionátů FEI Isabell Werth. Německá reprezentantka sedlala oldenburskou klisnou Weihegold OLD.
 
Foto: Richard Juilliart / FEI
 
Zdroj: oficiální fotobanka FEI