Tretera osmý v Grand Prix CSI3* Šamorín. Michlíčková dvakrát čtvrtá

ikonka

Jedinou českou dvojicí, která postoupila v neděli 24. července do rozeskakování Grand Prix CSI3* v Šamoríně, byl Vladimír Tretera a Gangster V/H Noddevelt. Na zkráceném parkuru však jednou chyboval a skončil osmý.
24.07.2022 18:07  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB

 
Základní část Grand Prix při CSI3* v Šamoríně absolvovalo s nulou na bodovém kontě dvanáct dvojic a pět z nich zopakovalo čistou jízdu i napodruhé. Vítězem se nakonec stal Portugalec Rodrigo Giesteira Almeida na hřebci Imposant van de Reger, když mu časomíra v cíli rozeskakování ukázala hodnotu 39,47. 
 
Ze slovenských jezdců se rozeskakoval Radoval Šillo na valachovi Quadrosson Ask. Ten ale napodruhé zaznamenal dvě chyby. Vladimír Tretera s Gangsterem V/H Noddevelt měl jednu chybu a v kombinaci s časem 45,19 sekundy se umístil osmý. 
 
Filip Doležal s valachem Coup de Coeur Gp Madame Z skončil před branami rozeskakování třináctý. V základním parkuru udělal jednu chybu podobně jako šestnáctý Radovan Cibere v sedle Coquimba. Nikola Bielíková na Carisonovi dovezla do cíle soutěže s výškou překážek 150 centimetrů osm trestných bodů, stejně jako Aleš Opatrný a Forewer. 
 

Psali jsme: Opatrný s Forewerem skončil v Šamoríně druhý při kvalifikaci do GP

 

Tuto hlavní soutěž celého mítinku nedokončila Mariana Michlíčková na valachovi Departure S, ale dařilo se jí při jiných startech. V juniorské Grand Prix se umístila s Daltonem de Tiji čtvrtá ex-aequo společně s Natálií Kovářovou na klisně Jamille WV. Čtvrtá byla Michlíčková i v Grand Prix CSIY-A na parkuru do 145 centimetrů, tentokrát ve dvojici s klisnou Claire 159. O příčku před ní byla Sofie Najmanová s valachem Nativio van het Leliehof. 
 
Stopětačtyřicet centimetrů měl i parkur Grand Prix CSI2*, ve které nejlepší český výkon podal Jan Štětina na Gylordovi. Ten skončil po chybě třináctý. Jedenáctý byl Bronislav Chudyba na valachovi Vroom de La Pomme Z, šestý jeho krajan Viliam Nastický na klisně Meidlinger S Chiara. 
 
Janu Štětinovi se dařilo i s mladými koňmi. V kategorii pětiletých byl třetí s Dariusem-H, zatímco druhá byla Sandra Tomaidesová s hřebcem Quitelanem a první dokončil Kamil Papoušek na klisně Izzabelle. Tomaidesová figuruje s klisnou Ever Given na dvanáctém řádku výsledkové listiny ve finále šestiletých koní. Ve finále sedmiletých pak Jan Štětina vybojoval třetí příčku s Kannarcem. 
 
Foto: poskytl Vladimír Tretera