Tretera: Gangster měl včera výběh, dnes terén a o víkendu do Olomouce

ikonka

Novopečený mistr České republiky v parkurovém skákání Vladimír Tretera svůj titul ještě nestihl pořádně oslavit. Na to dojde možná v příštím týdnu, v tom aktuálním se chystá ještě do Olomouce na obhajobu GP Jana Kutěje, kam pojede i šampion Gangster.
06.10.2020 10:07  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB


 
Vladimír Tretera, který se v neděli stal poprvé ve své kariéře seniorským mistrem České republiky v parkurovém skákání, se chystá během nadcházejícího víkendu na letošní poslední venkovní závody do Equine Sport Centra v Olomouci. Tam se ve dnech 10. a 11. října pojede tradiční Grand Prix Jana Kutěje. Nastoupit by do ní měl kromě Glierite i s jeho koňským šampionem Gangsterem V/H Noddevelt.
 
„Gangster měl včera výběh a dnes ho beru do terénu. Před Olomoucí s ním již skákat nebudu, tam jej čeká dvoukolová soutěž,“ prozradil v úterý dopoledne Vladimír Tretera. „Po Grand Prix Jana Kutěje bude mít týden až čtrnáct dní volněji a pokud vše půjde dobře, rád bych si naplánoval nějaké závody v Rakousku, to však již budou halové mítinky,“ upřesnil. 
 
Treteru by během podzimu měla čekat i jedna prestižní soutěž. „V Ebreichsdorfu jsem letos vyhrál jednu Grand Prix a měla by se tam konat tuším koncem listopadu nějaká speciální Velká cena přístupná pouze letošním vítězům. Pokud to tedy půjde, rád bych se jí zúčastnil,“ plánuje jezdec.
 
Každopádně nejaktuálnějším plánem je pokus o obhajobu loňského vítězství v Grand Prix Jana Kutěje. Před rokem v ní triumfoval právě s holandským valachem Gangster V/H Noddevelt. 
 
Akce proběhne vzhledem k vládním omezením bez diváků, ale závody bude v sobotu a v neděli přinášet živě internetová televize EquiTV.cz.
 
Foto Kateřina Návojová a Jenda Andrash