Tretera dvojnásobným mistrem republiky. Motygin udělal osudovou chybu

ikonka

Vladimír Tretera s Gangsterem v/h Noddevelt potvrdil výbornou formu, kterou si dovezl do Martinic, a v neděli si po bezchybné jízdě zajistil zlatou medaili mistra ČR. Po sobotním zlatu z družstev tak přidal vítězství v nejtěžší kategorii jednotlivců.
04.10.2020 17:57  |  Autor: Kateřina Návojová  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB


 
Do finálového kola nejtěžší kategorie jednotlivců postupovaly dvě dvojice s nulou na bodovém kontě. Jednou z nich byl i Vladimír Tretera, který s Gangsterem v/h Noddevelt vstupoval do martinického kolbiště jako poslední. Na parkuru stupně T** nechyboval a jako jediný jezdec v tříkolové soutěži nezaznamenal žádný trestný bod. Zaslouženě tak slavil titul mistra České republiky a z Martinic si odvezl již druhé zlato. 
 
Nečekaná komplikace připravila Sergeje Motygina o šanci na zisk jedné z medailí. Na parkuru si vedl výborně, v závěru jízdy však přišlo zaváhání, kdy klisna Quasar 1 při obratu na vodní příkop zatáhla na překážku mimo pořadí a jezdec jí v tom již nestihl zabránit. Po jejím překonání byla dvojice ze třetího kola mistrovské soutěže vyloučena. 
 
Druhé místo vybojovala Tereza Veselá, která s valachem Ferrari taktéž ani jednou v mistrovské soutěži nechybovala, připsala si však celkem 3 trestné body za překročení času. Pro jezdkyni to byla premiéra v kategorii jednotlivců. 
 
Třetí nejlepší výkon předvedl Kamil Papoušek. Ten se v sobotu rozhodoval, kterého koně vezme do nedělního vyvrcholení, a nakonec dal přednost Warnessovi, přestože s ním měl jednu chybu. Bezchybného Great Feelinga však chtěl vzhledem k jeho nízkému věku a menším zkušenostem pošetřit. S Warnessem dokončil Papoušek v neděli bezchybně a v součtu 4 trestné body stačily na bronzovou medaili. 
 
Čtvrté místo obsadil Marek Klus, který s Largem 18 zapsal celkem 6 trestných bodů. Elitní pětici uzavřel Jan Štětina. S Gylordem-S měl na kontě celkem 8 trestných bodů, které zapsal v sobotu. První i třetí kolo absolvoval bezchybně. 
 
Veškeré podrobnosti o mistrovství České republiky v Martinicích najdete na adrese www.mistrovskemartinice.cz. Záznam závodu odvysílá ve středu Česká televize na programu ČT Sport. 
 
Foto Kateřina Návojová