Tragédie na závodech v Neratově. Jezdkyně po pádu z koně zemřela

ikonka

Tragický závěr měly v neděli 4. června parkurové závody v Neratově u Lázní Bohdaneč. Těsně po skončení poslední soutěže se smrtelně zranila po pádu z koně pětapadesátiletá jezdkyně. I přes okamžitou pomoc se jí život zachránit nepodařilo.
04.06.2023 19:39  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB

 
Parkurové závody v Neratově u Lázní Bohdaneč skončily tragédií. Krátce po ukončení sportovního programu, který zahrnoval šest soutěží do stupně S*, došlo na opracovišti k pádu pětapadesátileté jezdkyně. Její zranění bohužel byla natolik vážná, že jim i přes okamžitou zdravotnickou pomoc podlehla.
 
„Jednalo se o účastnici našich závodů, která se s námi domluvila, že po skončení poslední soutěže ještě absolvuje tréninkově několik skoků se svým druhým koněm. Připravovala se s trenérem na opracovišti, kde došlo k nešťastnému pádu. Ihned u ní byla zdravotnice, která ještě ze závodiště neodjela, a zahájila resuscitaci. Bohužel zranění byla natolik vážná, že se jezdkyni nepodařilo zachránit,“ zdrceně konstatoval ředitel závodů Tomáš Kocián z pořádající Stáje Tomáš Kocián Neratov. 
 
Na incident upozornila redakce zpravodajského webu CNN Prima NEWS, která upřesnila, že na závodišti zasahoval i záchranářský vrtulník. „Policisté s dalšími složkami IZS jsou na místě. Míří tam také náš vyšetřovatel ke zjištění okolností pádu,“ uvedla pro CNN Prima NEWS policejní mluvčí Markéta Janovská.
 
Ilustrační foto: Josef Malinovský