Tomáš Machovský: Taháky EJC? Mossé, Nagano Gold i autogramiáda

ikonka

Sedmý ročník Evropského poháru žokejů znamená podle pořadatelů návrat k původnímu konceptu mítinku před vypuknutím pandemie. "Připravujeme pro diváky několik velkých taháků, opět jim vrátíme i autogramiádu," avizoval za pořadatele Tomáš Machovský.
22.09.2021 20:50  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |  
VIDEO
| FANCLUB

Startovní listiny sedmého ročníku Evropského poháru žokejů (EJC) jsou kompletní. Poslední klíčové informace před velkým dostihovým svátkem přinesla středeční tisková konference v Chuchle Areně Praha, na níž bylo tři dny před startem zveřejněno jezdecké obsazení šesti dostihů započítávaných do hodnocení poháru. Startovní čísla vylosovala moderátorka Barbora Černošková.

Po loňském ročníku poznamenaném cestovními restrikcemi kvůli covidu-19 se projekt naplno vrací ke své podobě před pandemií. „Covidová pauza zasáhla nejen dostihový sport, ale prakticky všechny pořadatele napříč odvětvími. Jsme na letošní ročník natěšení a chystáme Evropský pohár žokejů v té formě, v níž ho všichni znáte. Přál bych si, abychom v některých ohledech některé předešlé ročníky ještě překonali," řekl na tiskové konferenci za pořadatele Tomáš Machovský.

V rozhovoru pro EquiTV se ještě krátce vrátil k loňskému ročníku EJC, před nímž cestovní a další restrikce zcela narušily jakékoli plánování zúčastněných žokejů i pořadatelů. "Bylo to velmi nepříjemné, ale už je to za námi. Těšíme se, že nám letos snad odpadnou storna letenek a další podobné potíže. Divákům letos opět vrátíme autogramiádu a další lákadla," avizuje.

Osobně považuje za favority letošního EJC francouzské žokeje. "Je to těžká otázka, protože favoritů je několik. Osobně věřím nejvíce Géraldu Mossému a Eddymu Hardouinovi. Moc se těšíme i na první nominovanou ženu Sibylle Vogt," dodal Machovský.

Foto: Josef Malinovský