reklama 11A

Toman a Drábek mistry ve Zlaté podkově. Všestrannost rozhodl parkur

ikonka

Neděle 25. srpna přinesla v Humpolci Dusilově rozuzlení finále Zlaté podkovy ve všestrannosti i ve vozatajských soutěžích. A rozuzlení to bylo více než zajímavé. Parkur promluvil hlavně do pořadí nejobtížnější militaristické soutěže Zlaté podkovy.
26.08.2019 20:25  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

 
Ve dnech 23. až 25. srpna proběhlo v Humpolci finále už 54. ročníku Zlaté podkovy. O průběhu pátečních a sobotních soutěží spřežení i všestrannosti jsme vás průběžně informovali, nesmíme ale opomenout vrchol, který nabídla neděle.
 

Ve všestrannosti rozhodl parkur

V nejtěžší soutěži všestrannosti, tedy Zlaté podkově na úrovni CNC3*, vstupovala v první den do dění jako obhájkyně dvou titulů v řadě Eliška Orctová. Začala výbornou drezurou, nevyšel jí však kros a účast v parkuru vzdala. 
 
Do vedení se po terénní zkoušce dostal Jiří Maxera v sedle C´est Le Beau, jenže ho nakonec o vítězství připravily chyby v nedělním parkuru. Šestnáct trestných bodů ho odsunulo až na konečnou pátou příčku. Situace využil Radim Toman na Easy Jump. Ten naopak předvedl čistou skokovou zkoušku a stal se vítězem 54. Zlaté podkovy. Druhý dojel Jakub Hlávka s Farhou-K a třetí místo brala Michaela Balounová s klisnou Empatií.
 
Triumf ve Stříbrné podkově si nenechala vzít Alžběta Vyštajnová, která se do vedení dostala s Elzarem už v drezuře, a nic na tom nezměnily ani následující dva dny. 
 

Mistrem opratí je Josef Drábek

Od začátku do konce vedl také Karel Nývlt v soutěži jednospřeží a vybojoval tak první místo. Titul mistr opratí se uděluje v kategorii párů a odvezl si ho Josef Drábek, který předjel v maratonu do té doby vedoucího Václava Coufalíka a v jízdě mezi kužely si svou pozici pohlídal dalším skvělým výkonem. Václav Coufalík skončil druhý, třetí místo patřilo Jaroslavu Petřekovi. 
 
V královské kategorii čtyřspřeží vyhrál Zdeněk Jirásek, kterému pomohl zejména nejlepší výsledek v maratonu. Za ním skončil Jaroslav Juráň junior, jenž předvedl nejlepší drezuru i vozatajský parkur. Třetí příčka připadla Petrovi Novákovi.
 
Video reportáž z průběhu finálového mítinku Zlaté podkovy v Humpolci připravuje internetová televize EquiTV.cz. Sestřih uvidíte také v pravidelném středečním jezdeckém bloku na programu ČT Sport.
 
Kompletní výsledky najdete pod odkazem níže v příslušných záznamech závodů.
 
Foto EquiTV.cz




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE