reklama 11A

Tipy na knihy pro děti: Jednorožci, kouzelní poníci i „pegarožci“

ikonka

Pokud vedete děti ke koním a čtení, neměli byste opomenout následující řádky – vybrat kvalitní knížku, která není brakem nebo odpovídá věku vašeho dítěte, není snadné. My vám však s Danielem Burdou z e-shopu Koňskéknihy.cz poradíme!
28.11.2020 14:00  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12B
 
Vynecháme dívčí romány, které jsou těžko hodnotitelnou kapitolou, a se zakladatelem e-shopu konskeknihy.cz Danielem Burdou se zaměříme se na pohádkové, naučné a kreativní tisky.
 
„Pokud bychom to vzali na prodejnost, na vrcholu dětských titulů je u nás pracovní sešit Začínáme jezdit na koni – 1. díl. Ale pozor, není to ani tak vánoční knížka jako výborná pomůcka pro jezdecké tábory, školičky a kurzy pro děti. Hravou formou tam děti najdou úplné základy. Ale je to opravdu jen tenký sešit a navíc černobílý,“ upozorňuje na začátek Daniel Burda s tím, že se zaměříme na tituly barevné a zábavnější. 
 
Jednorožci jsou všudypřítomní. Autoři si často s mytologií hlavu nelámou a mixují jednorožce a Pegase.  „Doma jsme si pro to s dětmi udělali pracovní název pegarožec,“ dodává se smíchem Daniel Burda. V knihách najdeme také spoustu kouzelných a mluvících poníků. Všechny je spojuje krásný kreativní sešit Jednorožci a kouzelní poníci z duhového údolí. Ten byste rozhodně neměli minout, protože je jednak hezky ilustrovaný, ale také plný hravých a přitom nikterak složitých rébusů. Sice je určený pro děti od 6 let, ale bez problémů spoustu věcí zvládnou i chytří předškoláci. Nechybí samozřejmě ani samolepky.
 
Oblíbenou samolepkovou knížkou je Koně a poníci – 100 samolepek. Děti tam nenajdou jen samolepky koní, ale spoustu drobných samolepek s piktogramy souvisejícími s koňmi (jako jsou poháry, mašle atp.). Vaše lednička, mikrovlnka, skříně a další nábytek se můžou směle třást. Ale s tímto sešitem zároveň dostanete i velký plakát s plemeny koní, které si děti mohou samolepkami doplnit.
 
Nejlepší kategorií mezi dětskými knihami jsou ty, které můžete číst před spaním, nebo je už mohou zkusit přelouskat školáci. Pro rodiče, kteří po celodenním kolotoči ve stáji nemají mnoho sil, doporučujeme Kouzelní poníci – tříminutové pohádky. „Za tři minuty je sice nepřečtete, ale je to opravdu na pár minut. Navíc je kniha opravdu krásně ilustrovaná! Mezi dětskými knihami ji kresbami řadíme na absolutní vrchol a příběhy jsou netradiční a vždy zaujmou,“ popisuje šéf webu konskeknihy.cz. Příběhy pochopí děti už kolem čtvrtého či pátého roku a obrázky neviditelného poníka nebo toho, který se umí potápět, prostě táhnou. O trochu starším dětem můžete přečíst vtipné příhody Čoko a kekse. Tady už je třeba posluchače či čtenáře z prvního stupně základních škol, protože text je protkaný lehkým vtipem a koňáci tam najdou spoustu replik na náš nelehký koňský život. Knížky jsou aktuálně dvě: Čoko a keks – hlava plná neplech a Čoko a keks – vlaj hřívo vlaj.
 
Pokud chcete už děti něco o koních naučit, sáhněte třeba po Koně a poníci od Andrey Millsové, kde děti najdou zajímavosti o koních i základy o jejich chování. 
 
Závěrem nesmíme opomenout knihu, která patří k novinkám a je zasazená do českého prostředí. Velký příběh Velké pardubické Terezy Marianové je mimořádně krásnou knihou, která je plná detailních informací o největších lidech a koních tohoto dostihu. Tady jsme ale už mírně za hranou dětských knih – tuto bychom doporučili hlavně hravým dospělým nebo velmi zvídavým dětem a náctiletým, které zajímají dostihy a historie.
 

Další knihy pro děti najdete na www.konskeknihy.cz/pro-deti




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE