reklama 11B

Svobodová získala stříbro v juniorské Grand Prix v Lamprechthausenu

ikonka

Významný úspěch zaznamenala v neděli 19. května šestnáctiletá Tereza Svobodová v juniorské Grand Prix. V soutěži odstartovalo celkem 56 dvojic a i přes takto početné startovní pole se Tereze v sedle Britanie podařilo vybojovat druhé místo.
19.05.2019 21:31  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Nedělní Grand Prix pro juniory byla v Lamprechthausenu postavena na překážkách do 140 cm a zúčastnilo se jí téměř šest desítek jezdeckých dvojic. Velmi dobrou formu předvedla Tereza Svobodová s Britanií. Po bezchybném základním kole se stala jednou z jedenácti účastníků rozeskakování. To sice zvládla absolvovat v čase o téměř tři sekundy rychlejším než vítězná belgická dvojice Anthony Philippaerts a All Right du Gener, bohužel však jednou chybovala.
 
Velmi dobře se také prezentovala Sára Vingrálková v sedle koně Kas-Sini DC. České barvy hájila v Grand Prix pro mladé jezdce na překážkách do 145 cm. Z celkem šestatřiceti účastníků dokončila na sedmé příčce s jednou chybou v základním kole. Do rozeskakování se v této soutěži probojovaly pouze tři dvojice, přičemž vítěznou se stala Emelie Hugoson-Feldt a Turmalin 1202 ze Švédska.
 
V pozadí nezústali ani čeští účastníci Grand Prix určené kategorii dětí. Štěpán Filip na koni Cascar a Viktor Skutecký s Jolly Jokerem se oba dostali po bezchybném základním kole do rozeskakování. První jmenovaný v něm dvakrát chyboval a získal tak celkově desátou příčku, druhý jmenovaný pak v rozeskakování inkasoval 12 trestných bodů, což stačilo na celkové třinácté místo.
 

Kompletní výsledky z Lamprechthausenu najdete na TOMTO ODKAZU.

 

O výjezdu dětí, juniorů a mladých jezdců do Lamprechthausenu jsme psali také v následujících článcích:

Páté a čtvrté místo pro ČR v Pohárech národů při CSIO Lamprechtshausen

Opatrný zvítězil ve Wiener Neustadtu, Kovářová v Lamprechthausenu

 
Foto Kateřina Pirnerová




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE