reklama 11A

Svobodová druhá v GP juniorů ve Zduchovicích. Kurz byl velmi náročný

ikonka

Výborné druhé místo vybojovaly Tereza Svobodová a Britania v juniorské Grand Prix při CSIO Zduchovice. V neděli 28. dubna předvedly dvě bezchybné jízdy. Čistá a rychlejší už byla pouze německá dvojice Henrike-Sophie Boy a Saint Salima.
28.04.2019 14:53  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12A

Grand Prix pro juniory byla na programu závodů CSIO Zduchovice v neděli 28. dubna. Překážky dvoukolové soutěže dosahovaly výšky 135 cm. 
 
Do druhého kola se probojovaly dvě české dvojice. Petra Pařenicová s Calledou si z první části přinesla 4 trestné body. Napodruhé pak nechybovala a dojela si pro sedmou příčku. Tereza Svobodová a klisna Britania překonaly obě kola bez chyb a čas 38,64 stačil na výborné druhé místo.
 
„Je to skvělý pocit, vůbec jsem to nečekala“, řekla v první reakci Tereza Svobodová. Parkur byl velmi těžký. „Na prohlídce jsme si říkali, že stavitelka si na nás připravila zákeřný plán. Už pasáž od jedničky do trojky byla náročná“, komentovala kurz česká reprezentantka, která se připravuje na letošní mistrovství Evropy.
 

ČTĚTE TAKÉ: O dětské Grand Prix Zduchovice jsme psali zde

 
Jedinou dvojicí, která předvedla lepší výkon než Tereza Svobodová, byla Henrike-Sophie Boy na klisně Saint Salima z Německa. Ta dovezla rovněž dvě nuly, byla však o téměř dvě sekundy rychlejší, takže se radovala z vítězství. Na stupně vítězů se dostala ještě Polka Juliana Suska s Hassanem VD Wittemoere.
 

Výsledky najdete ZDE

Foto: Josef Malinovský





reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE