Světový pohár v drezuře se vrátí do Olomouce. Proběhne třicet soutěží

ikonka

V první polovině května bude Equine Sport Centrum v Olomouci hostit již podruhé mezinárodní drezurní závody, které jsou součástí Světového poháru. Pořadatelé nachystali během čtyř dnů celkem třicet soutěží od pony kategorie až po Grand Prix.
13.03.2023 09:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB


 
Olomoucké Equine Sport Centrum již desátým rokem pořádá mezinárodní parkurové závody. Vloni provozovatelé areálu poprvé nabídku velkých soutěžních mítinků se zahraniční účastí rozšířili o drezuru, a i v tomto případě je v nejvyšší kategorii mohou jezdci s koňmi sbírat body do Světového poháru. 
 
„Také v tomto roce bude ředitelem závodů Thomas Baur, jenž se řadí mezi elitní organizátory drezurních mítinků v Evropě i ve Spojených státech amerických. Stojí například v čele organizačního týmu Global Dresage Festivalu, v roce 2018 se stal manažerem drezury a paradrezury při Světových jezdeckých hrách v Tryonu a letos byl jmenován ředitelem drezurní části finále Světového poháru v Omaze, které se uskuteční od 4. do 8. dubna. Je tak pro nás velkou ctí, že můžeme spolupracovat s takto zkušeným manažerem,“ uvedla ředitelka olomouckého Equine Sport Centra Kristýna Koutná v tiskové zprávě, kterou pořadatelé závodů vydali dva měsíce před jejich konáním.
 
Rozpis závodů pod hlavičkou Mezinárodní jezdecké federace zahrnuje celkem třicet soutěží v kategoriích CDI-W, CDI3*, CDICh, CDIU25, CDIP, CDIY, CDIYH, CDIJ. Na své si tak přijdou nejen ti nejzkušenější, ale také junioři, mladí jezdci do 25 let a jezdci s mladými koňmi a pony. 
 

Psali jsme: MČR v drezuře uspořádá ESC Olomouc. Spřežení v Heřmanově Městci

 
„Hlavní rozhodčí je Češka Gabriela Valeriánová a tým s ní budou tvořit Elizabeth Max-Theurer z Rakouska, Maarten van der Heijden z Nizozemska, což je bývalý generální sekretář Nizozemské jezdecké federace a bude rozhodovat při již zmiňovaném finále Světového poháru v Omaze. Dále jsou ve sboru rozhodčích Christof Umbach z Lucemburska a Katrina Wüst z Německa. U té je zajímavé zmínit, že byla prezidentkou sboru rozhodčích při olympijských hrách v Tokiu,“ upřesnila Kristýna Koutná. 
 
První soutěžní klání v rámci Světového poháru v drezuře se na olomouckém kolbišti uskuteční ve čtvrtek 11. května. Grand Prix CDI-W se pojede v pátek a Grand Prix Freestyle v neděli. Neméně atraktivní kategorií je CDI3*, jejímiž vrcholy jsou páteční Grand Prix a sobotní Grand Prix Special. Početněji obsazené túry českými jezdci budou CDI1* a CDI2*, které jsou na programu od čtvrtka do soboty, resp. v sobotu a v neděli. Přihlašovací systém FEI byl již otevřen a přístupný bude do 28. dubna, což je termín definitivní uzávěrky. Podrobnosti o programu najdou zájemci na webu www.escolomouc.cz.    
 
Foto: Jan Andrash, poskytlo Equine Sport Center Olomouc
Zdroj: tisková zpráva Equine Sport Center Olomouc