reklama 11B

Světová špička se sejde v Ženevě při Rolex GP

ikonka

Ve dnech 6. – 9. prosince se ve švýcarské Ženevě uskuteční mezinárodní skokové závody CSI5*. Jedná se o již 58. ročník CHI v Ženevě a zároveň jde o tamní nejdůležitější závody roku. Hlavní soutěže se pojedou v pátek a v neděli…
03.12.2018 20:55  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Desítka nejlepších jezdců světa dle FEI žebříčku dostala pozvání na start ve finálové soutěži Rolex IJRC Top 10 Final, která se uskuteční v Ženevě během pátečního dne 7. prosince. Jedná se o Harrie Smolderse, Steve Guerdata, Henrika von Eckermanna, Marcuse Ehninga, McLain Warda, Pedera Fredricsona, Daniela Deussera a Martina Fuchse.

Kvůli neúčasti Beezie Madden a Erica Lamaze se dále mohou v soutěži představit Niel Bruynseels a Ben Maher, kteří figurují v žebříčku na 11. a 12. místě. V letošním roce se uskuteční finále po osmnácté, z toho počtrnácté právě v Ženevě.

Druhým hlavním bodem ženevských závodů v rámci skokové sekce bude nedělní Rolex Grand Prix. Na startu můžeme očekávat samá hvězdná jména. Loňský vítěz Kent Ferrington se bohužel kvůli zranění nedostaví, chybět však nebude jiná hvězda, a to Scott Brash. Je to první a zatím jediný jezdec, který zvítězil v celkové soutěži Rolex Grand Slamu.

Zapomenout nelze na domácí naději, letos teprve šestadvacetiletého Martina Fuchse, který má na kontě již mnoho cenných úspěchů a o jeho dobré formě mluví i aktuální umístění ve FEI světovém žebříčku.

Na kompletní seznam startujících se můžete podívat TADY. Ze závodů budeme pravidelně přinášet průběžné zprávy.

 

Stránky pořadatele naleznete ZDE, startovní a výsledkové listiny budou posléze TADY.  




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE