reklama 11D

Švédi vyhráli Pohár národů v Cáchách. Ve dvou kolech s jedinou chybou

ikonka

Parkurový Pohár národů v Cáchách je jednou z nejprestižnějších soutěží týmů v sezoně. Letos se jel 18. července a nastoupilo k němu sedm družstev evropské první divize doplněných o reprezentaci USA. Vítězství vybojovali Švédi.
19.07.2019 11:55  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
Ačkoliv se Pohár národů, jenž se koná každoročně při CHIO v Cáchách, nezapočítává do oficiální série Nations Cup FEI, pro týmy je účast a úspěch v něm významným cílem. Letos se jel ve čtvrtek 18. července a nastoupili to něj Belgičani, Francouzi, Irové, Nizozemci, Němci, Švédi a Švýcaři, což jsou družstva zařazená do nejsilnější divize světa, evropské Divize 1. Doplnila je čtveřice jezdců z USA, přičemž Spojené státy americké patří v parkurovém skákání rovněž do naprosté špičky.
 
Stav po prvním kole byl velice vyrovnaný. Hned pět celků si do další části soutěže neslo jen jednu jedinou chybu. Nizozemským a belgickým jezdcům druhé kolo příliš nevyšlo a odsunulo je na konečné šesté respektive sedmé místo. 
 
Irové si v druhých jízdách připsali osm trestných bodů a s celkovými dvanácti skončili čtvrtí. Třetí příčka patří Francii. Ti měli také v poločase jednu chybu a v druhé části soutěže se jim počítaly další čtyři body. 
 
Naopak skvěle vyšlo druhé kolo domácím jezdcům. Vstupovali do něj s pěti trestnými body. Simone Blum s DSP Alicí nechybovala, stejně jako Christian Ahlmann s Clintrexem Z a Daniel Deusser s Calisto Blue. Čtvrtá dvojice Marcus Ehning na Funky Fred tak ani nestartovala. Pět trestných bodů v součtu stačilo na druhé místo.
 
Vítězi se stali Švédi v sestavě Henrik von Eckermann a Toveks Mary Lou, Evelina Tovek a Dalila de la Pomme, Angelie von Essen s Liukanem Q a Peder Fredricson na Christianovi K. Švédsko patřilo k oněm pěti celkům, které měly po prvním kole jednu chybu. V druhém pak nepřidali ani jednu, když se zaváhání Eveliny Tovek nepočítalo. 
 

Výsledky najdete ZDE

Foto: Press news CHIO Aachen





reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE