reklama 11A

Svátky řemesel a krásy ušlechtilých koní: Magická noční show s koňmi

ikonka

Součástí letošních Svátků řemesel a krásy ušlechtilých koní 2019 bude Magická noční show s koňmi, která proběhne v sobotu 8. června. Oblíbená a hojně navštěvovaná akce se uskuteční během druhého červnového víkendu v Kunštátě.
07.05.2019 22:00  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12B

V sobotu 8. a v neděli 9. června se v Kunštátě uskuteční 12. ročník Svátků řemesel a krásy ušlechtilých koní, jenž pořádá spolek Řemesla v Kunštátě na téma „Hon a lov“.
 
Celá akce je otevřena velkému počtu návštěvníků, zejména rodinám s dětmi. Přivítáte krále Jiřího z Kunštátu a Poděbrad. Těšte se na drezurní show, show laso a bič, tanec s Fríským koněm, školu neposlušných poníků, westernové koniny, rytířský turnaj, volné létání dravých ptáků. Pro ty nejmenší návštěvníky je připraven historický dřevěný kolotoč, historická střelnice, dětské dílničky, výstava drobného zvířectva, jízda na ponících, králičí hop.
 
Tradičně nebudou ani letos chybět projížďky na lodičkách. Ochutnat můžete chleba upečený v historické cihlové peci, ochutnáte také trdelníky, frgály, placky z pece. Na sobotní večer je pro vás připravené vystoupení trubačů zámku Holešov, kteří představí program „Kořeny lovecké hudby a mysliveckých tradic“. Po skončení vystoupení vás čeká netradiční podívaná – „Magická noční show s koňmi“. Na neděli je pro vás připravena ukázka koňských spřežení, historických kočárů, historické techniky a starých strojů poháněných parní lokomobilou.
 
V minulém roce přišlo na Svátky řemesel 9 000 návštěvníků, a pořadatel doufá, že letos bude toto číslo překonáno. Smyslem celé akce je připomínat lidová řemesla a oživovat historickou paměť společnosti. 
 
Více informací o akci Svátky řemesel a krásy ušlechtilých koní je možné získat na webových stránkách: www.svatkyremesel.cz 
 
Foto: archiv pořadatele



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE