reklama 11B

Strnadlová obhájila vítězství ve Velké ceně Frenštátu. Rozhodlo finále

ikonka

Po základním kole Velké ceny Frenštátu, která se jela jako druhé kolo Českého skokového poháru, to na obhajobu vítězství Lucie Strnadlové nevypadalo, ale nakonec se jí to v sedle Feminy přece jen podařilo, když zajela nejlepší finálový parkur.
05.07.2020 18:14  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

 
Český skokový pohár má za sebou druhé kolo letošního devatenáctého ročníku. Ve Frenštátu pod Radhoštěm se na start Velké ceny Eurobit postavilo čtrnáct dvojic, ale žádná nedokončila celou soutěž bez trestných bodů.
 
Tři účastníci přitom postupovali do finálové části soutěže s nulou na bodovém kontě. Jak Martin Šoupal s Cornechaccou, tak Marek Hentšel s Censorem i Kateřina Kubrická s Lentilkou v závěru chybovali. Finišmanka Kubrická, stejně jako Šoupal, inkasovala dokonce dvakrát a skončila až osmá.
 
Do finále pro desítku nejlepších přitom postupovali i jezdci s dvěma chybami ze základního kola. Někteří z nich ovšem napodruhé předvedli precizní jízdu a posunuli se výrazně vzhůru. To byl případ Jana Štětiny s Guusem a Jiřího Tměje s Crosbym, kteří nakonec zaujali pátou, resp. čtvrtou příčku. 
 
Se šestým místem se musel spokojit již zmiňovaný Martin Šoupal, jenž měl také v součtu osm bodů, ale o něco horší finálový čas. Ještě pomalejší byl poslední z trojice bezchybných po základním parkuru Marek Hentšel. Censor však ve finále chyboval jen jednou a po sečtení bodů z obou kol dokončil třetí v pořadí. 
 
Dva nejvyšší řádky výsledkové listiny patřily jezdcům, kteří do finále se čtyřbodovou penalizací již vstupovali a druhou část překonali čistě s časem kratším než 50 sekund. Hodnotu 49,84 ukazovala časomíra v případě Michala Žáka v sedle Floris. Lucie Strnadlová s Feminou byla o více jak pět vteřin rychlejší, a tak přestože v obhajobu loňského vítězství nedoufala, nakonec se jí to podařilo. 
 
„Úplně dobrý pocit jsem po základním kole neměla, ale na finále to stačilo. První jsem šla s Fall River Blue, s ním jsem si chtěla hlavně vyzkoušet trasu předtím než půjdu s Feminou. Ta je hodně rychlá a vyšlo nám to. Málem jsem sice spadla na posledním skoku, ale dobrý,“ zhodnotila vítězka.
 
Kompletní výsledky najdete na adrese www.ceskyskokovypohar.cz. Záznam finále Velké ceny Zduchovic odvysílá Česká televize ve středu 8. července od 17:45 hodin na programu ČT Sport.
 
Foto Zenon Kisza / ČSP



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE