reklama 11D

Štětina si díky triumfu ve Velké ceně Ptýrova upevnil pozici lídra ČSP

ikonka

V sobotu 24. srpna se na kolbišti ve středočeském Ptýrově odehrálo deváté kolo Českého skokového poháru. V Noční e-LED Velké ceně Ptýrova nenašel přemožitele vedoucí jezdec seriálu Jan Štětina. Dvě kola před koncem je suverénním lídrem.
25.08.2019 08:59  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 
Tradiční a velmi atraktivní Noční eLED Velká cena, která se jezdí v září reflektorů, přilákala v sobotu 24. srpna do ochozů ptýrovského kolbiště fanoušky jezdeckého sportu a přilákala také velmi silné startovní pole.
 
Hned tři dvojice dokázaly překonat kurz německého stavitele Klause Holleho s překážkami do 145 centimetrů bez trestných bodů, a to jak v základní části, tak ve finále pro desítku nejlepších dvojic. O pořadí na stupních vítězů tak rozhodoval dosažený čas. Nejrychlejší byl Jan Štětina v sedle bělouše Gylorda-S, jenž projel cílem za 48,97 sekundy. Nejbližšímu soupeři nadělil více než tři sekundy.
 
Druhé místo obsadil Sergei Motygin s valachem Dylanem a na třetí příčku dosáhl obhájce loňského prvenství z Ptýrova Ondřej Pospíšil, který sedlal desetiletého holandského hřebce Einfacha. 
 
V pohárovém pořadí si upevnil pozici lídra Jan Štětina. Jeho účast ve velkém finále pro čtyři nejlepší jezdce celoročního bodování je tak dvě kola před koncem seriálu více než pravděpodobná. Ptýrovské body také výrazně pomohly Ondřejovi Pospíšilovi, jenž byl po osmém kole Velké ceně Opavy na čtvrté, tedy poslední postupové příčce. V Ptýrově bodoval i třetí muž pořadí Jan Chýle, a zdá se tak, že TOP4 pro martinické finále už má jasnou podobu.
 
Další kolo bude hostit ve dnech 6. - 8. září Frenštát pod Radhoštěm a poslední šanci na bodový příděl budou mít účastníci v sobotu 21. září v Martinicích, tedy těsně před finálovou soutěží, jež se odehraje o den později tamtéž. 
 
Podrobné výsledky i kompletní žebříček Českého skokového poháru najdete na www.ceskyskokovypohar.cz. Sestřih z e-LED Velké ceny Ptýrova odvysílá Česká televize ve středu 28. srpna od 14.55 hodin na programu ČT Sport.




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE