reklama 11A

Starokladrubští koně v Norimberku: Nesvačil vítězný při TOP GALA show

ikonka

Faszination Pferd je jedním z nejnavštěvovanějších německých koňských veletrhů. Ve dnech 29. října až 3. listopadu 2019 se tam prezentovalo osm starokladrubských koní z Národního hřebčína Kladruby nad Labem.
06.11.2019 10:56  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12B

 
V páteční a sobotní večerní TOP GALA show při veletrhu Faszination Pferd vystoupili starokladrubští koně hned třikrát. 
 
Na úvod ve společné ukázce čtyř čtyřspřeží v podání choreografie úspěšného německého jezdce čtyřspřeží Ludwiga Weinmayera. Následně vystoupili v defilé slavnostních zápřeží, kde bylo pod vedením Jiřího Nesvačila prezentováno šestispřeží v unikátní domino zápřeži tří starokladrubských vraníků a tří starokladrubských běloušů. V pátek v rámci této ukázky vezl tento kočár jako čestné hosty členy vedení národního hřebčína, a to ředitele Jiřího Machka a náměstky Vlastimila Váňu a Jaroslavu Nešporovou. 
 
Na závěr večerního programu předvedli starokladrubští koně divákům ukázkovou soutěž čtyřspřeží. V barvách Národního hřebčína Kladruby nad Labem stála na startu dvě čtyřspřeží. Vrané spřežení vedené Vladimírem Moudrým a bílé spřežení vedené Jiřím Nesvačilem juniorem, který v této adrenalinové ukázce jak v pátek, tak i v sobotu zvítězil.
 

NEPŘEHLÉDNĚTE: Jiří Nesvačil: Při prvních závodech mě táta vyložil a odjel do Kladrub

 
Součástí prezentace Národního hřebčína Kladruby nad Labem v německém Norimberku byl také propagační stánek, ve kterém se návštěvníci veletrhu dozvěděli novinky ze současného dění v národním hřebčíně, ale také informace z historie hřebčína, jeho okolní krajiny a chovu koní v Kladrubech nad Labem a Slatiňanech. 
 
Návštěvníci, kteří přišli na veletrh mimo večerní show, viděli starokladrubské koně vystupovat v denním programu Faszination Pferd 2019, a to nejen v zápřeži, ale také pod sedlem. V jezdecké čtverylce starokladrubské koně úspěšně předvedli Vladimír Moudrý, Petr Novák, Alice Nováková, Jakub Hlávka, Kateřina Nesvačilová a Jiří Nesvačil.
 
Zdroj: NH Kladruby




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE