reklama 11B

Stačilo najít skulinu k útoku. Nagano Gold vyhrál listed v Longchamp!

ikonka

Pětiletý Nagano Gold ze stáje Syndikát V3J vyhrál podruhé v kariéře francouzské listed. V prestižním Prix Lord Seymour na pařížské dráze Longchamp nedal soupeřům šanci a prosadil se jistě o 1 3/4 délky.
14.04.2019 18:10  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D
Výborný vstup do sezony se v neděli podařil úřadujícímu šampionovi vytrvalců Nagano Goldovi. Pětiletý hřebec stáje Syndikát V3J jistě zvítězil v listed Prix Lord Seymour (2400 m, 52 000 eur) v pařížském Longchamp. Potvrdil tak oprávněnost stájových ambicí pro letošní sezonu, které předběžně počítají se startem v nejbohatším evropském dostihu Ceně vítězného oblouku nebo na mítinku Royal Ascot.
 
Žokej Mickael Barzalona dopřál svěřenci trenéra Václava Luky mladšího ideální průběh dostihu. Hned po startu se mu podařilo českého klasického vítěze schovat za koně a po prvních pár stovkách metrů Nagano Gold poklidně cválal na poslední pozici.
 
Jezdci na špici se sice zpočátku snažili zbdrzdit tempo, ale nakonec se pole roztáhlo a průběh dostihu začal připomínat loňské listed ve Vichy, které Nagano Gold lehce vyhrál. Tentokrát ale hřebec narazil na výrazně třídovější soupeře a Barzalona se zapotil, než v natěsnaném poli našel pozici pro závěrečný útok.
 
Při vbíhání do cílové roviny byl ještě předposlední a trpělivě čekal u vnitřní bariéry. Když se po chvíli otevřela skulina uprostřed dráhy, Barzalona do ní hřebce neomylně nasměroval a Nagano Gold drtivě akceleroval. Během necelých dvou stovek metrů přesprintoval všechny soupeře a v cíli už kontroloval situaci s náskokem 1 3/4 délky.
 
Druhý finišoval gr.3 vítěz Funny Kid pod účastníkem Evropského poháru žokejů Julienem Augem, který byl překvapivě nejlepší z trojice koní stáje Wertheimer a Frere. Třetí skončil Malkoboy před Time Shanakillem.
 
Prix Lord Seymour byl v minulosti opakovaně cílem třídových koní v českém tréninku. V sezoně 2011 v něm obsadil páté místo derby-vítěz Talgado, o tři roky později byl Donn Halling třetí.
 
 
Ilustrační foto: Václav Volf, fotovolf.com




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE