reklama 11D

Spor v Dostihovém spolku Pardubice: Benýšek rezignoval na funkci

ikonka

Odchod z čela představenstva Dostihového spolku zdůvodnil Richard Benýšek podle serveru Seznam Zprávy konkrétními kroky města Pardubice jako majoritního akcionáře. Náměstek primátora Petr Kvaš jeho slova o hrozícím konci Velké pardubické odmítl.
27.01.2020 15:18  |  Rubrika: Dostihy  |  
AKTUALIZOVÁNO
| FANCLUB
reklama 12B
Richard Benýšek minulý týden rezignoval na funkci předsedy představenstva Dostihového spolku Pardubice. Zprávu přinesl server Seznam Zprávy s tím, že důvodem Benýškova odchodu po více než šesti letech jsou některá rozhodnutí města Pardubice z poslední doby. Benýšek nadále zůstává akcionářem Dostihového spolku, v němž prostřednictvím společnosti Čiperný grunt kontroluje necelých 23 procent akcií.
 
Svou rezignaci z 21. ledna podle Seznamu Zprávy zdůvodnil mimo jiné vypovězením akcionářské smlouvy městem Pardubice k poslednímu dni roku 2019. "Některá nedávná rozhodnutí města mohou vést k rozvrácení majetku, nebo dokonce až k zániku závodu, u čehož odmítám asistovat," citoval Seznam Zprávy Benýška.
 
Podle místopředsedy spolku a náměstka primátora Petra Kvaše město vypovědělo akcionářskou smlouvu kvůli tomu, že pominul důvod pro její existenci, kterým bylo již neexistující partnerství s Českou pojišťovnou. Právě za tuto firmu byl kdysi Benýšek do představenstva jmenován.
 
Dostihový spolek se v reakci na článek serveru Seznamu Zprávy ohradil zejména proti Benýškovým slovům o hrozícím konci Velké pardubické. "Nevidím důvod, proč by Velká pardubická, která letos slaví 130. ročník, měla být v ohrožení," uvedl Kvaš s tím, že Benýškova rezignace ho překvapila. I podle výkonného ředitele Dostihového spolku Jaroslava Müllera běží přípravy na novou dostihovou sezonu podle plánu.
 
"Dostihový spolek a.s. vstupuje do sezony s významnou podporou státu, kraje, města a obchodních partnerů. Po odchodu dlouholetého generálního partnera Velké pardubické se Dostihovému spolku a.s. už v loňském roce podařilo získat nového a silného strategického partnera Slavia pojišťovnu a vůbec poprvé v historii dosáhnout také na záštitu ministerstva zemědělství. I díky této podpoře Dostihový spolek a.s. vstupuje do nové sezony jako stabilizovaná a stabilní společnost, která rok 2019 uzavřela s kladným hospodářským výsledkem. Aktuálně Dostihový spolek a.s. jedná o spolupráci s dalším významným partnerem pro letošní rok a prohlubuje kontakty s těmi současnými," uvedl Dostihový spolek v tiskové zprávě.
 
Vedení společnosti v reakci na text Seznamu Zprávy vyjádřilo lítost nad použitými formulacemi i titulkem "Velké pardubické hrozí zánik. Majitelé se rozhádali". Označilo je za tendenční.
 
Nejnovější spor mezi akcionáři přináší Velké pardubické a jejímu dějišti další vlnu nevítané publicity. Tu předchozí vyvolal odchod zmiňované České pojišťovny z role titulárního partnera slavného dostihu a loňské hledání nového sponzora, kterého Velká pardubická získala na další tři roky ve Slavia pojišťovně.
 
Dostihová sezona 2020 začne v Pardubicích 8. května. Připraveno je celkem 12 dostihových dnů včetně novinky v podobě čtyř pátečních mítinků s rovinovými dostihy a dostihy přes proutěné překážky. Vrcholem sezony bude 130. Velká pardubická se Slavia pojišťovnou, která je na programu 11. října 2020.




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE