reklama 11A

Spolek Apolenka přišel po požáru o zásoby krmení

ikonka

Stáje spolku Apolenka ve Spojile u Pardubic, kde je ustájeno asi 40 koní, zachvátil v pondělí 26. listopadu ráno rozsáhlý požár. Koně jsou všichni v pořádku, ale plameny pohltily veškeré zásoby krmení. Provozovatelé farmy tak uvítají pomoc.
26.11.2018 09:11  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

 
Jak uvedli zástupci HZS Pardubice, zasahující hasiči koně vypustili, někteří sami protrhly ohradu. Plameny zasáhly celý objekt a došlo ke zřícení střechy. Jedná se o stodolu o rozměrech 20 x 20 metrů, ve které bylo uskladněné seno a sláma. S odchytem koní hasičům pomáhali strážnici Městské policie Pardubice.
 
Redakci Jezdci.cz se podařilo kontaktovat Dianu Houdovou, která je hlavním hipologem spolku Apolenka. Ten provozuje jezdeckou školu a hiporehabilitaci. Podle slov Diany Houdové jsou všichni koně v pořádku, ale areál přišel o zásoby krmiva. 
 
„Na první dva dny je aktuálně krmení pro koně zajištěno, ale jak to bude dál, to v současnosti nevíme. V tuto chvíli teprve zjišťujeme, jaké požár napáchal škody a co vše bude potřeba pro koně zajistit,“ uvedla Diana Houdová. Dodala, že zatím ani nemůže s určitostí říci, zda se koně budou moci během pondělka vrátit to stájí, které požárem zasaženy nebyly. 
 
Případnou pomoc mohou zájemci nabídnout prostřednictvím kontaktů uvedených na webu www.apolenka.org nebo přes prostřednictvím Facebookových stránek sdružení POD TÍMTO ODKAZEM
 
Foto: HZS Pardubický kraj



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE