Spits a Stormanns jsou parkuroví mistři Evropy. Děti se rozeskakovaly

ikonka

V neděli 17. července vyvrcholilo parkurové mistrovství Evropy ve španělské Olivě finálovými soutěžemi pro kategorie mladých jezdců a dětí. V nejmladší věkové kategorii došlo na rozeskakování o všechny tři medaile.
17.07.2022 18:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB


 
Parkurové mistrovství Evropy mladých jezdců dopadlo velkým úspěchem pro belgické jezdce, kteří si odvezli hned dva cenné kovy. Vítězem se stal Thieau Spits, jenž v sedle klisny Classic Touch DH inkasoval pouze 2,9 trestné body. Stříbrnou medaili pak získal jeho krajan Thibault Philippaerts na valachovi Derby de Riverland. Tato dvojice si kromě penalizace 2,66 body v úvodním honebním skákání dovolila pouze jednu chybu při druhém startu. Podobně tomu bylo i v případě třetího umístěného Harryho Allena z Irska na valachovi Over Lux. Jeho výsledné skóre bylo 7,42 bodů.
 

Psali jsme: Michlíčková opět uspěla. Mistrovství Evropy v Olivě dokončila dvacátá

 
Ve finálové soutěži dětí diváci mohli sledovat napínavé rozeskakování o všechny tři medaile. I v této kategorii na stupních vítězů nechyběl belgický reprezentant. Brent de Schrijver s hřebcem LIV Good Vd Kattevennen Z jednou chyboval a skončila tak třetí. Čas 32,85 sekundy by mu při čisté jízdě stačil na druhé místo, které nakonec obsadila Anna Ruggeri z Itálie, jež byla o čtyři setiny sekundy pomalejší, ale jinak za celý šampionát nezaznamenala žádný trestný bod. Stejně na tom byl i Tony Stormanns z Německa na klisně Dia Nova. Vítězný čas měl hodnotu 32,05. 
 
Foto: 1clicphoto / Hervé Bonnaud