reklama 11D

Sobotní CSI v Šamoríně pro Itala Govoniho

ikonka

Během sobotního dne 10. listopadu se ve slovenském Šamoríně skákalo v rámci mezinárodních závodů CSI4*- O závěr dne se postarala kvalifikační soutěž do Grand Prix, kde po rozeskakování zvítězil italský zástupce Gianni Govoni…
10.11.2018 22:54  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Nejvyšší soutěží sobotního dne byl parkur 150 centimetrů vysoký, který se jel jako kvalifikace do nedělní Grand Prix. Zároveň byla soutěž zařazena do bodování Longines žebříčku.

Bezchybní jezdci postoupili do rozeskakování, což se nakonec týkalo dvanácti účastníků. Nejlepší výkon předvedl Ital Gianni Govoni, který s Lucaine ani napodruhé nechyboval a do cíle se dostal v čase 37,04 vteřiny.

O téměř dvě vteřiny za ním zaostal Wilm Vermeir z Belgie, který sedlal King Konga d´Avifauna. Elitní trio pak uzavřel další Ital, a to Eugenio Grimaldi s Minevou G.I.H. Z.

Nejlepším Slovákem byl v této soutěži Bronislav Chudyba, který absolvoval trasu parkuru v sedle New Yorka a inkasoval 4 trestné body za jedno shození. Poměrně rychlý čas mu nakonec stačil na šestnácté místo konečného pořadí. Jednalo se zároveň o poslední dekorovanou příčku.

Z českých zástupců na parkuru nechyběla Zuzana Zelinková s Larimou a Aleš Opatrný s Idariem Van Het Netehof. Lepší výsledek tentokrát podala první zmíněná jezdkyně, která dvakrát chybovala.

Slovákům se dařilo nejvíce v soutěži 140 centimetrů vysoké, která se jela při CSI2*. Pro páté místo si po bezchybné jízdě totiž dojel Igor Šulek s Wavem Aramus. Jen o jednu příčku níže pak skončil Jan Cigán mladší, který sedlal Derbyho.

V téže soutěži nechybovala ani česká jezdkyně Sára Vingrálková, připsala si však dva trestné body za překročený čas. Trasu parkuru absolvovala s Kas-Sinim DC.

 

Startovní a výsledkové listiny naleznete ZDE.




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE