reklama 11B

Smaha v Hořovicích, Leiterová v Olomouci a Sekaninová v Brně

ikonka

Třetí květnový víkend přinesl na domácí půdě nespočet sportovních akcí, a tak si shrňme krátce dění v našich partnerských areálech. V Hořovicích se skákalo do S**, svoji drezurní premiéru má za sebou ESC Olomouc a drezury hostila rovněž Panská lícha.
19.05.2019 19:31  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Druhou ze série Hořovických tour zakončilo sobotní S**

 

Již podruhé v letošním roce odstartovala na hořovickém pohárovém kolbišti oblíbená Hořovická tour. Závody probíhaly pod taktovkou hlavní rozhodčí Evy Mentlíkové a na jezdce čekaly parkury z pera stavitele Zdeňka Krpely. Program tentokrát oproti původnímu plánu proběhl pouze v sobotu a zakončilo jej dvouhvězdové S s návazným rozeskakováním. Na start se postavilo celkem deset koní, z toho tři pod vedením Luďka Smahy, se sedmiletým valachem Htadermie nakonec zvítězil, s dalšími dvěma koňmi, Double O Seven Z a Aristou, obsadil třetí a čtvrtou příčku. Druhé místo obsadil Dušan Simovski a Zero Waste.
 
Hlavní soutěž dne předcházelo jednohvězdové S s návazným rozeskakováním, kde z pětadvaceti startujících zajela nejlépe Gabriela Hladíková v sedle dvanáctileté Catanie.
 
 

Vrcholy Prvních drezurních závodů v ESC Olomouc ovládly Schwarzová a Leiterová

 

Premiéra drezurních závodů v krásném areálu Equine Sport Center Olomouc byla hned dvoudenní a během víkendu zaznamenala maraton téměř stošedesáti předvedených úloh rozdělených do dvaadvaceti soutěží a kategorií. Sobotní vrchol představovala úloha SG, kterou nejlépe předvedla Michaela Schwarzová a Picadora s celkovým hodnocením 63,823 %. Nedělní program a tím i celý drezurní mítink zakončila soutěž IM-1, v níž dominovala Mgr. Barbora Leiterová v sedle koně Fabregas s výsledkem 64,61 %.
 

Na Panské líše se v JU nejvíce dařilo domácí dvojici

 

Nabitý program měli také v neděli na Panské líše. Brněnský jezdecký areál hostil tento den více než sedmdesát startů v rámci Májových drezurních závodů. Obdélník otevřely dvě ranní hobby soutěže a uzavřela jej drezurní úloha JU. V té se nejlépe předvedla domácí jezdkyně, šestnáctiletá Julie Sekaninová v sedle třináctiletého hřebce Prince. Dvojice získala hodnocení 66,06 %.
 
 
Foto archiv Ranch Hořovice / FB



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE