reklama 11A

Skvělá zpráva. Česko bude hostit parkurové mistrovství Evropy 2021

ikonka

Česká jezdecká federace dostala od Mezinárodní jezdecké federace FEI důvěru a uspořádá v roce 2021 mistrovství Evropy dětí, juniorů a mladých jezdců v parkurovém skákání. Poslední skokový šampionát se v Česku konal v roce 2008.
12.03.2019 13:20  |  Rubrika: Sport  |  
MIMOŘÁDNÁ ZPRÁVA
| FANCLUB
reklama 12D

POZOR - NEPŘEHLÉDNĚTE!

ČJF se kaje. ME mladých skokanů 2021 místo Zduchovic uspořádá Oliva

Níže uzedené informace jsou již neplatné...

Dějištěm mistrovství Evropy se za tři roky stane areál ve středočeských Zduchovicích. Mezinárodní jezdecká federace své rozhodnutí doručila ČJF 12. března. Vše se dočtete v tiskové zprávě, kterou ČJF k této příležitosti vydala:
 
Česká jezdecká federace dnes obdržela z Lausanne potvrzující zprávu, že Mezinárodní jezdecká federace (FEI) přidělila České republice pořadatelství mistrovství Evropy dětí, juniorů a mladých jezdců v parkurovém skákání pro rok 2021.
 
„Jsme velmi potěšeni, že v České republice budeme hostit takto prestižní podnik a že u nás budeme moci přivítat skutečnou evropskou elitu a největší naděje v jezdeckém skokovém sportu,“ uvedla prezidentka České jezdecké federace Olga Plachá. „Věřím, že i pro naše mladé závodníky bude kontinentální šampionát na domácí půdě jistě velkou motivací,“ dodala.
 
Dějištěm evropského šampionátu se stanou středočeské Zduchovice. Organizační tým v tomto moderním jezdeckém areálu má již s pořádáním závodů na té nejvyšší úrovni, jako je mistrovství republiky, ale i s mezinárodními závody, bohaté zkušenosti. Například v loňském roce se ve Zduchovicích uskutečnily úspěšně závody CSIO pro děti, juniory a mladé jezdce, které proběhnou i letos v dubnu. 
 
Mistrovství Evropy dětí, juniorů a mladých jezdců hostila Česká republika naposledy v roce 2008, kdy se soutěžilo v Praze na Císařském ostrově. Letošní šampionát pořádá v červenci nizozemské Zuidwolde.
 
Je velmi pozitivní, že Česká jezdecká federace získala důvěru ze strany oficiálních představitelů FEI k pořádání tohoto oficiálního šampionátu, a že se v posledních letech opět daří přivádět do Česka kvalitní mezinárodní závody. Mimo jiné se na tuzemských kolbištích konal v loňském roce již 4. ročník velmi kvalitních skokových závodů CSI 3*W J&T BANKA CSI3*-W v Olomouci, mezinárodní závody v paradrezuře CPEDI- 3* v Královicích, CAI3* v Nebanicích u Chebu a Rudolfův pohár v Kladrubech, kde soutěžila spřežení, Světový pohár v drezuře v Brně a s mezinárodní konkurencí se na domácí půdě utkali i reprezentanti ve voltiži při CVI3* ve Frenštátě pod Radhoštěm. Skvělé sportovní výkony a nadšené reakce publika přinesla na závěr sezony 2018 historická premiéra Global Champions Prague PlayOffs v parkurovém skákání, kterou hostila pražská O2 arena, pod taktovkou Czech Equestrian Team.
 
Zdroj: tisková zpráva ČJF
 
Foto: ČJF




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE