Skvělá forma Natálie Ulčové. V Šamoríně vyhrála páteční soutěž EY Cupu

ikonka

V Šamoríně probíhají od čtvrtka 12. května mezinárodní parkurové závody CSI. Ty přilákaly na čtyřicet jezdců z České republiky. Skvěle reprezentuje Natálie Ulčová s Demontem v EY Cupu. V této túře slavila vítězství. Daří se i dalším českým jezdcům.
13.05.2022 20:00  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

 

Ve dnech 12. – 15. května probíhají v Šamoríně mezinárodní závody CSI. Na jižní Slovensko zamířilo z Česka na čtyřicet jezdců s více než stovkou koní.
 
Natálie Ulčová sedlá svou stájovou jedničku hnědáka Demonta. V pátek vyhrála European Youngster Cup s překážkami do 140 centimetrů, když nechybovala ani v jedné části dvoufázové soutěže. Oproti druhému místu ve čtvrteční soutěži této túry si tak polepšila na maximum. Dobře se prezentuje také Natálie Soukupová. Ta zapsala s Lordem Legacy rovněž dvě nuly a obsadila sedmé místo.
 
Daří se i jezdcům s mladými koňmi. V soutěži CSIYH pro pětileté nechybovali Kamil Papoušek s klisnou Izzabellou ani Marek Hentšel na valachovi Little Suprise T&L Z. Mezi šestiletými se do top 3 dostali Kamil Papoušek se Stakki Boyem KL a Jan Zwinger na klisně Kessy Polt. Bezchybných českých dvojic bylo však mnohem víc. Nuly zaznamenali Jan Malý na Lambiek vd Hoogeweg, Marek Klus s Aresem, Kamil Papoušek a Lajolie, Sofie Najmanová s Quinto-Yesse DC a Petra Pařenicová v sedle Cat Sun.
 
Albert Písařík byl čtvrtý v Bronz Tour do 130 centimetrů, a to s Enjoy MH. Bez trestných bodů dojel tuto soutěž i s Chapem 2. Umístily se také bezchybné jezdkyně Emma Sophia Španko s Longines LB a Kateřina Kučerová v sedle Shir Khana S. 
 
Kamil Papoušek byl druhý v kvalifikaci do CSI1* Grand Prix, v níž jel s holštýnskou klisnou Come Fly a ani jednou nezaváhal. Čistá byla i Petra Pařenicová na Crazy. Anna Helebrantová dojela třetí s Epo vd Achterhoek v juniorské stotřicítce. Mladé jezdkyně uspěly v CSIY do 135 centimetrů. Mariana Michlíčková v sedle Claire 159 obsadila druhé místo. Vysoko byly také bezchybné Anna Helebrantová na Gretě SW a Tina Laryšová se Siimfy.
 
Řada českých jezdců se blýskla i v nižších soutěžích. Na parkuru do 125 centimetrů skončila pátá Klára Vaňková s klisnou Quick One. Amatérskou túru vyhrála Tereza Binarová s Quinarou, Karolína Havlová s valachem Tango d´Ecry dojela druhá.
 
Foto poskytla Natálie Ulčová