Skoková neděle ve Zduchovicích. Poslední medaile rozdány pony jezdcům

ikonka

V neděli 21. srpna byl ve zduchovickém areálu ukončen letošní pony šampionát. Uzavřen byl vyvrcholením čtyř kategorií, přičemž v té pro jezdce do šestnácti let vybojovala titul Marie Anastázie Hošáková s Endy Kvit. Zlato brali Středočeši 1.
21.08.2022 19:54  |  Autor: Vojtěch Kroupa  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB


Závěrečná kola posledních čtyř kategorií při pony mistrovství České republiky, které i letos pořádalo Jezdecké centrum Zduchovice, byla konečnou částí mistrovského programu. 
 
Nejprve se o medaile utkali jezdci ve věku 11 až 13 let na pony do 135 centimetrů v kohoutku. Mezi šesti rozeskakujícími se podařilo vybojovat zlato Karolíně Kočařové s Del Aifr po překonání všech parkurů bez trestných bodů. Druhá skončila Barbora Korábová s Eli a na třetí a příčku rovněž bez jediného trestného bodu dosáhla Andrea Rajchmanová se Samurajem.
 
Ve stejném věkovém rozpětí, avšak s poníky s vyšší kohoutkovou výškou se rozeskakovalo dvojic devět. První příčka tentokrát patřila Nikole Hlavaté s Cassioppeou, jež ani jednou nechybovala. Ema Abíková s Omarem byla druhá s čistým kontem a pro místo třetí si dojela Tereza Kočářová s Orchid’s Sericou. 
 
Jezdci ve věku 14 až 16 let sedlali své pony svěřence s kohoutkovou výškou do 148 centimetrů. Tuto kategorii ovládla Marie Anastázie Hošáková, jež jako jediná s Endy Kvit v celém průběhu nechybovala a nemusela se rozeskakovat. Do zkráceného parkuru šly tři dvojice se čtyřmi trestnými body po třech mistrovských kolech. Stříbro nakonec získala Rozálie Sovová s klisnou Ginger a třetí místo uhájila Veronika Tůmová s Maon Šargounem. 
 
Vítězné družstvo Středočeši 1, které nepřivezlo žádný trestný bod a právem vybojovalo zlatou medaili tvořily Adéla Korousová, Markéta Suková, Eliška Černá a Kateřina Pospíšilová
 
 
Foto: Ria Lacina Hoffmeisterová