reklama 11A

Silná konkurence v Rudolfově poháru 2019. Jiří Nesvačil celkově druhý

ikonka

Vozatajský parkur uzavřel v neděli 28. dubna mezinárodní závody CAI v Kladrubech. Rudolfův pohár přilákal letos velice silnou konkurenci. Obhájce vítězství v soutěži čtyřspřeží Jiří Nesvačil junior obsadil konečné druhé místo.
29.04.2019 10:55  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12B

Skutečně kvalitní sport a napínavou podívanou plnou zvratů nabídl letošní Rudolfův pohár v Kladrubech nad Labem. Soutěž uzavřely v neděli 28. dubna jízdy mezi kužely neboli vozatajský parkur.
 
V kategorii dvou hvězd zvítězil v singlech Němec Andreas Lannig před rakouskou jezdkyní Kristinou Vierlinger a Češkou Markétou Sedlinskou. V párech v CAI2* se z prvenství radoval český reprezentant Daniel Bejr a Česko bralo i třetí místo zásluhou Markéty Jelínkové. Mezi ně se vtlačil Němec Peter Trommler. 
 
Úroveň tří hvězd nabídla soutěže pro jednospřeží, páry pony i velkých koní a čtyřspřeží. Mezi jezdci, kteří zapřahají poníky, nenašla přemožitele Pille-Riin Roosileht z Estonska. Z českých jezdců dopadl nejlépe Michal Kořínek, který byl sedmý.
 
Soutěž dvojspřeží CAI3* se stala polskou záležitostí. Zástupci Polska brali první čtyři pozice. Vítězem se stal Bartlomiej Kwiatek, druhé a třetí místo obsadil Rafal Wojtacha a čtvrtá dojela Weronika Kwiatek. Nejlépe z Čechů skončil Jaroslav Juráň junior na dvaadvacátém místě.
 
Tříhvězdové singly vyhrála polská reprezentantka Katarzyna Kurys před Němkou Jessicou Wächter. Kurys dojela z dalším svým koněm také třetí. Nejlepší Čech Karel Nývlt dokončil kompletní soutěž na desáté příčce. 
 
V královské kategorii obhajoval loňský triumf domácí reprezentant Jiří Nesvačil junior. Letos se mu to však nepodařilo, když obsadil druhé místo. Vítězem se stal Rakušan Josef Leibetseder junior. Třetí příčka patřila Piotrovi Mazurkovi z Polska. Ten sice vstoupil do drezury nejlépe ze všech, následně však ztratil zejména v sobotním maratonu.
 

Kompletní výsledky najdete v tomto odkazu

Foto: Šárka Veinhauerová





reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE