Sezona v Martinicích zahájí koncem května s pár změnami, říká Suchánek

ikonka

Kalendář sportovních akcí zaznamenal řadu změn i v případě pořadatelského subjektu JS Equitana Martinice. Sezonu odstartuje Jarní cena Martinic při posledním květnovém víkendu a s mistrovstvím České republiky ve skákání se počítá až na začátku října.
22.05.2020 11:30  |  Autor: Pavlína Záhorová, Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

S operativní úpravou kalendáře jezdeckých akcí se museli popasovat také v Martinicích a výsledkem je aktualizovaná termínová listina. Prvním letošním mítinkem bude na konci května Jarní cena Martinic.
 
K jednotlivým změnám se vyjádřil Aleš Suchánek: "Jelikož se přesouvaly některé akce, hledal se náhradní termín například pro závody pony a našel se v týdnu před Memoriálem Jana Papouška, konkrétně v úterý a středu 23. a 24. června, od čtvrtka se už rozeběhne Memoriál Jana Papouška. Velká cena Martinic proběhne po změně v červenci a mistrovství České republiky první týden v říjnu. Závody pro mladé koně se úplně zrušily a sezonu zahájí Jarní cena Martinic ve dnech 30. a 31. května."
 
První letošní martinický mítink je určen širokému poli jezdeckých dvojic a tomu je přizpůsoben rovněž výběr soutěží. "Chtěli jsme oslovit co nejvíce jezdců, začínáme tedy už od ZM, v sobotu končíme jednohvězdovým S, v neděli dvouhvězdovým S. Do vyšších soutěží jsme nechtěli jít, protože jejich čas teprve přijde, odstartuje Český skokový pohár, takže kvalifikačních příležitostí bude dost," říká Aleš Suchánek a rovněž dodává, že organizátorský tým počítá s limity startujících a má připravené varianty, jak zacházet s větším počtem lidí v areálu tak, aby vše vyhovovalo aktuálním nařízením.
 
"Co se týká změny termínu mistrovství České republiky, původně se mluvilo o září, ale jelikož došlo k posunu mezinárodních závodů ve Zduchovicích a v Olomouci, tak v podstatě od 23. srpna do 20. září nebylo možné uspořádat žádné větší závody, před nimiž je nutná pauza. To se týká jak mistrovství, tak finále Českého skokového poháru, kde je nakonec daleko více startů, než při samotném mistrovství. Nakonec jsme tedy přistoupili k variantě na začátku října. Termíny jsou stanovené tak, aby nikomu nebránilo se všech těchto mítinků účastnit. Samozřejmě v těchto pozdějších termínech je potřeba vzít již v potaz kratší délku dne," uzavírá Aleš Suchánek.
 
Veškeré termíny najdete na TOMTO ODKAZU.
 
Ilustrační foto Zenon Kisza