Setkání s parkurovými hvězdami. V O2 areně proběhnou dvě autogramiády

ikonka

Získat podpis a vyfotit se společně s Annou Kellnerovou, jejími kolegy Pietrem Devosem a Nielsem Bruynseelsem, ale také se světovou jedničkou Henrickem von Eckermannem či trojnásobným vítězem LGCT Benem Maherem budou mít možnost návštěvníci O2 areny.
12.11.2022 14:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB


 
Pořadatelé galashow světového parkuru Global Champions Prague Playoffs připravili na letošní čtvrtý ročník této akce hned dvě podpisové akce. V loňském roce se autogramiády v O2 areně uskutečnit nemohly kvůli restrikcím v souvislosti s covidem-19, a tak tato setkání fanoušků s jezdci proběhnou na tomto místě vlastně po třech letech.
 
První soutěžní den, tedy ve čtvrtek 17. listopadu, budou mít možnost fanoušci koní a jezdectví získat podpis od dvou největších jezdeckých hvězd současnosti. Tou první je Švéd Henrick von Eckermann – současná světová jednička Longines žebříčku Mezinárodní jezdecké federace, letošní dvojnásobný mistr světa z dánského Herninku a zároveň loňský olympijský šampion z týmové soutěže a vítěz Super Grand Prix 2021 v Praze.
 
Společně s von Eckermannem dorazí na autogramiádu, která se uskuteční od 17:45 do 18:20 hodin, další neméně výrazná tvář, a to konkrétně Brit Ben Maher – individuální vítěz olympijských her v Tokiu, ale také trojnásobný šampion Longines Global Champions Tour, jenž kromě toho vyhrál v roce 2019 i Super Grand Prix. Je tak nejúspěšnějším jezdcem v historii tohoto světového seriálu.
 
Setkání s fanoušky v Praze připravuje i úplně první vítězka Super Grand Prix z roku 2018 – Australanka Edwina Tops-Alexander. Získat její podpis bude možné hned dvakrát – v pátek a v sobotu od 18:00 do 19:30 hodin. S touto jezdkyní se mohli návštěvníci pražské O2 areny setkat při podobné příležitosti před čtyřmi lety.
 
V sobotu se také očekává mimořádný zájem o autogramiádu všech třech členů týmu Prague Lions – Anny Kellnerové a jejích belgických kolegů Pietra Devose a Nielse Bruynseelse. V nabitém programu si vymezili čas od 11:40 do 12:20 hodin. Lze tedy očekávat, že během těchto 40 minut se útrobami libeňské haly potáhne dlouhá fronta, neboť zájem o vstupenky na tento den je mimořádný a očekává se doslova plný dům. 
 
„Uvedené meetingové akce proběhnou vždy v 1. patře nedaleko sektorů 110 a 111, což je také několik málo metrů od průchodu do shopping village. Časy jsou orientační a vždy by se mělo jednat o dobu, kdy v hlavní areně nepoběží žádná sportovní soutěž. Případné změny programu budou uvedeny na internetových stránkách akce,“ uvedli pořadatelé GC Prague Playoffs v tiskové zprávě.
 
Galashow světového parkuru Global Champions Prague Playoffs probíhá od čtvrtka 17. do neděle 20. listopadu a hlavními body jsou sobotní Super Grand Prix Longines Global Champions Tour a Super Cup Global Champions League, který proběhne ve čtvrtek, v pátek a v neděli. Do pátečního semifinále týmové soutěže mají zajištěn přímý postup ze základní části seriálu nejlepší čtyři celky z celkových šestnácti a letos poprvé jsou mezi nimi i Prague Lions. Dvanáct zbývajících musí nejprve projít sítem čtvrtečního čtvrtfinále a do nedělního finále se probojuje už jen šest družstev.
 
Super Grand Prix je otevřená pouze pro vítěze jednotlivých Velkých cen, případně pro takzvané lucky losers (šťastné poražené), pokud už vítěz postoupil při některém z předešlých kol Longines Global Champions Tour. Kvalifikovanými jezdci jsou letos: Ludger Beerbaum, Katrin Eckermann, Denis Lynch, Sanne Thijssen, Malin Baryard-Johnsson, Christian Ahlmann, Daniel Deusser, Henrik von Eckermann, Marlon Modolo Zanotelli, Max Kühner, Pieter Devos, Michael Pender, Christian Kukuk, McLain Ward a Harrie Smolders.
 
Součástí akce je i doprovodná koňská show určená pro rodiny s dětmi a všechny milovníky koní, nejen těch parkurových. Kromě Lorenza při ní diváci uvidí i soutěž čtyřspřeží nebo dostih shetlandských poníků s dětmi. Detailní program je na stránkách www.pragueplayoffs.com.
 
Foto: David Horváth, poskytlo tiskové středisko Global Champions Prague Playoffs
Zdroj: tisková informace Global Champions Prague Playoffs