Šest medailistů z Tokia míří na devátou Global Champions do Londýna

ikonka

Přední parkuroví jezdci a koně se představí po olympijských hrách v Tokiu na devátém mítinku světové série Global Champions, který se uskuteční v Londýně. Nebude tam chybět ani šest medailistů, včetně britského vítěze Bena Mahera.
11.08.2021 11:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

 
Deváté kolo parkurové Global Champions se uskuteční v areálu historické královské nemocnice – Royal Hospital Chelsea. Nejen pro domácí fanoušky této disciplíny bude velkým lákadlem účast předních britských jezdců v čele se zlatým olympijským medailistou Benem Maherem. Chybět nebudou ani jeho kolegové Scott Brash, Holly Smith a Harry Charles.
 
Velký souboj se očekává především mezi Scottem Brashem a Benem Maherem, jelikož oba jistě budou chtít před londýnským publikem přidat další vítězství v této prestižní Velké ceně, v níž ze šesti ročníků pětkrát vyhrál někdo z Britů. Velkými konkurenty ovšem budou zajisté i další medailisté z Tokia. Do Londýna dorazí totiž také Peder Fredricson, Laura Kraut, Henrik von Eckermann, Pieter Devos a Gregory Wathelet.
 

Nepřehlédněte: Vstupenky na odloženou GC Prague Playoffs zůstávají v platnosti

 
Na startovní listině budou hned čtyři nejlepší jezdci průběžného pořadí Longines Global Champions Tour. Po osmi kolech je lídrem Španěl Sergio Alvarez Moya, jenž v týmovém klání GCL startuje v dresu Prague Lions. Aktuálně má v žebříčku 158 bodů, což je o šest více, než nasbírala druhá Australanka Edwina Tops-Alexander. Švéd Peder Fredricson je se 149 body na třetí příčce a za ním je se 132 body již zmiňovaný Ben Maher. 
 
Mezi další jezdecké osobnosti, které budou startovat v nadcházejících dnech v Londýně, patří Christian Ahlmann, Jos Verlooy, Darragh Kenny, Eric Lamaze, Ludger Beerbaum, Nicola Philippaerts, Alberto Zorzi, Georgina Bloomberg, Spencer Smith, Michael Pender, Yuri Mansur, Christian Kukuk, Michael G Duffy, Max Kühner a Eve Jobs. Mezi hvězdná jména patří i další členové Prague Lions – Niels Bruynseels a Jur Vrieling. Velkou Británii budou reprezentovat vedle již uvedených také tři Whitakerové – John, Robert a Ellen. Dále pak Jodie Hall McAteer, Emily Moffitt, Guy Williams, Alexandra Thornton a Laura Renwick.
 

Psali jsme: Global Champions bude dva týdny v Římě. Proběhne nově v Circus Maximus

 
Global Champions v Londýně je devátým mítinkem této série, která vyvrcholí v druhé polovině listopadu galashow světového parkuru GC Prague Playoffs v libeňské O2 areně. Do té doby zavítá ještě na konci srpna do německého Hamburku, poté se v polovině září zastaví na dva týdny v Římě, kde se uskuteční hned dva bodované závody a koncem devátého měsíce bude pokračovat v New Yorku. Finálové kolo před Playoffs v Praze by měla hostit čínská Šanghaj. 
 
Foto: Global Champions
Zdroj: tisková informace Global Champions