reklama 11C

Sedmdesátidenní test hřebců CS uzavřely zkoušky v Hradištku u Sadské

ikonka

Svaz chovatelů slovenského teplokrevníka pořádal v Hradištku u Sadské o druhém listopadovém víkendu zkoušky hřebců zařazených do takzvaného sedmdesáti denního testu. Prošli nakonec tři. Podívejte se na video souhrn EquiTV.
12.11.2019 16:38  |  Rubrika: Chov  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12C

VIDEO SOUHRN Z HRADIŠTKA SLEDUJTE TADY

Hala v Hradištku u Sadské se stala ve dnech 8. a 10. listopadu dějištěm výkonnostních zkoušek hřebců v rámci plemenné knihy slovenského teplokrevníka. Šlo o závěr sedmdesátidenního testu, do něhož bylo v srpnu letošního roku po takzvaném předvýběru zařazeno celkem sedm tříletých nebo čtyřletých hřebců.

Komise Svazu chovatelů slovenského teplokrevníka posuzovala řadu kritérií. Mezi nimi chody, techniku končetin, temperament či charakter. Uspěli nakonec tři uchazeči. Nejvyšší hodnocení ze všech předvedených koní obdržel čtyřletý holštýnský hřebec Cornessini. Komisaři mu udělili známku 8,1 desetiny bodu. Otcem tmavého hnědáka, který se účastnil v sekci skokových koní, je známý plemeník Cornet Obolensky a matka je po dalším neméně známém hřebci Cassini I.

Ze skokové sekce vzešel také licentovaný hřebec, a to Cantinoso. Hnědák narozený v roce 2016 má ve svém původu hřebce Canosa. Otcem jeho matky je Latino. Jediným zástupcem mezi drezurními koňmi byl čtyřletý Dreux, který ve výběru rovněž uspěl. Otcem tohoto hnědáka je De Niro, na straně matky má v původu zapsaného holandského plemeníka jménem Rhodium.




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE