reklama 11A

Sea Of Class stále bojuje o život. Denně se modlíme, říká trenér

ikonka

Ryzka Sea Of Class, která loni nadchla druhým místem v nejbohatším evropském dostihu Ceně vítězného oblouku, prodělala těžkou koliku. Její dostihová kariéra skončila, veterináři se ji nyní snaží zachránit pro chov, řekl trenér William Haggas.
11.07.2019 11:55  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B
Ještě před dvěma týdny se čtyřletá Sea Of Class chystala na vrcholné dostihy letní sezony. Ryzka, která loni zaujala drtivým finišem a těsným druhým místem v pařížské Ceně vítězného oblouku, byla mnohými považována za jednu z hlavních hvězd letošní sezony.
 
Jenže dcera vítěze britského a irského derby Sea The Stars už žádný další úspěch nepřidá. Dvojnásobná vítězka grupy 1 už několik dní bojuje o život poté, co minulou středu prodělala těžkou koliku a operaci. Trenér William Haggas už v pondělí potvrdil, že kariéra klisny stoprocentně skončila.
 
"Denně se modlíme, aby se ji podařilo zachránit. Momentálně nejsou žádné novinky, což je svým způsobem dobrá zpráva," řekl ve středu Haggas stanici BBC. "Kdyby byla člověkem, lékaři by řekli, že její stav je kritický, ale stabilizovaný. Je třeba se radovat z každého dne."
 

Video: Kontaminace krmiva? Jedna z hlavních výzev současnosti, říká Connolly

 
Sea Of Class, koupená jako roček za 170 000 guinejí, běhala stejně jako její slavný otec v barvách rodiny Tsuiových. Šest ze svých sedmi startů absolvovala na blacktype scéně, čtyřikrát dokázala zvítězit. Jejími největšími úspěchy byly triumfy v Irish Oaks a Yorkshire Oaks a loňský rok korunovala stříbrem v Ceně vítězného oblouku. Na vítěznou Enable jí v cíli scházel krátký krk.
 
Do letošní sezony Sea Of Class vstoupila až 19. června v Prince Of Wales’s Stakes, na měkké dráze se však trápila a finišovala pátá.
 
"Když mi William Haggas volal, co se stalo, nemohl jsem tomu uvěřit. Je strašně kruté, že ten krásný příběh končí takhle," řekl listu Racing Post klisnin stálý žokej James Doyle. "Intenzivně na kobylku myslím a pevně věřím, že se uzdraví. Nikdy nezapomenu na to, co jsme spolu zažili. Měla přímo smrtící akceleraci, dokázala zrychlit i ve chvíli, kdy se zdálo, že všichni ostatní běží naplno. Nejlepší výkon ukázala v Ceně vítězného oblouku, měl jsem z toho neskutečný pocit. Kdoví, jak by to dopadlo, kdybychom měli lepší průběh dostihu...”
 
 
Foto: France Galop




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE