Šampionka je zpět. Jessica von Bredow-Werndl ovládla World Cup v Lyonu

ikonka

Německá jezdkyně Jessica von Bredow-Werndl se vrátila na světové obdélníky. V pátek 28. října vyhrála v Lyonu druhé kolo halového Světového poháru. Olympijská vítězka a úřadující mistryně Evropy letos v srpnu porodila holčičku.
30.10.2022 14:30  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB


 

V srpnu porodila dceru a koncem října už zase poráží konkurenci v nejobtížnějších úlohách. Jessica von Bredow-Werndl, která má zlato z olympiády v Tokiu, z mistrovství Evropy 2021 v Hagenu i z finále Světového poháru 2021/2022 v Lipsku, je necelé tři měsíce po porodu zpět ve formě.
 
V pátek 28. října ovládla Grand Prix Freestyle při druhém kole halového World Cupu bodovaného do tabulky ligy západní Evropy. V sedle své nejlepší klisny TSF Dalery BB dostala od rozhodčích přes 90 procent. 
 
Druhé místo obsadila její kolegyně z reprezentace Isabell Werth s Emiliem. Dvojice zajela kür za bezmála 88 procent. Třetí skončil Švéd Patrik Kittel s valachem jménem Touchdown.
 
Velmi dobře se prezentoval také bratr vítězky Benjamin Werndl, kterému vyšla kvalifikační Short Grand Prix. Jela se ve čtvrtek a Němec v sedle Famosa OLD obsadil druhou příčku hned za Jessicou. Ve volné úloze pak byl čtvrtý.
 
Foto: Leanjo de Koster / FEI