Šampionát čtyřspřeží stále vede Exell. Nesvačil je po maratonu dvacátý

ikonka

Jiří Nesvačil junior je po sobotním maratonu při mistrovství světa čtyřspřeží na dvacátém místě. „Dvě moje fatální chyby na dvojce a trojce mě připravily o lepší výsledek,“ uvedl v rozhovoru. Vedoucí pozici si drží Australan Boyd Exell.
24.09.2022 21:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB


 
Při mistrovství světa čtyřspřeží v italském Pratoni del Vivaro obsadil jediný český reprezentant Jiří Nesvačil junior v sobotním maratonu dílčí dvaadvacátou příčku. Celkem má 189,81 bodů, a to jej řadí před nedělním parkurem na dvacátý řádek průběžné výsledkové listiny. „Popravdě moc spokojen nejsem. Čekal jsem to trochu lepší, ale dvě moje fatální chyby na dvojce a trojce mě připravily o lepší výsledek,“ konstatoval v rozhovoru pro EquiRadio
 
„Byly to poměrně hodně těžké a technické překážky. Ve dvojce jsem to neutočil do efka a musel jsem vyjet z překážky ven a udělat si tam dvě kola. Než jsem se trefil do efka mě to stálo minimálně patnáct vteřin, a to jsou nejméně tři body, možná víc. To samé se mi stalo ve trojce, kde jsem točil z déčka do éčka. Musel jsem zastavit, couvnout a spadl mi tam balonek, což mi přineslo ještě deset vteřin ztrátu. To byly takové dvě velké chyby, které nás stály umístění. Myslím, že by to mola být klidně patnáctka, od čtyřky až do osmičky se koně rozeběhli dobře, byli bezvadní, v kondici. Až do poslední překážky makali moc dobře, ale tyto dvě chyby se neodpouští,“ shrnul Jiří Nesvačil.
 

Psali jsme: Nesvačil: Koně mi chodili skvěle. Exell je jasným lídrem MS čtyřspřeží

 

Pozici lídra si stále drží Australan Boyd Exell, i když maraton dokončil až jako šestý v pořadí. Po dvou zkouškách má 150,14 bodů. Naopak nejlepší terénní jízdu předvedl Němec Michael Brauchle, jenž se z devátého místa posunul se 156,18 body až na druhé. Třetí je Nizozemec Ijsbrand Chardon, čtvrtý Američan Chester Weber, pátý další z nizozemských vozatajů Koos de Ronde a šestá je Mareike Harm, jež byla po drezuře druhá. 
 
„Vepředu to bude hodně zajímavé. Myslím, že Exell dva balonky neudělá, ale boj o druhé a třetí místo je otevřený. Tam těch jezdců je poměrně hodně s malými rozdíly. Všichni, kteří se posunuli po maratonu na přední příčky, předvedli v sobotu neuvěřitelné výkony, které je potřeba vidět. Máme se od nich stále hodně co učit,“ dodal ve vysílání EquiRadia Jiří Nesvačil.
 
Foto: FEI / Christophe Tanière a Magdalena Musilová / NHK