reklama 11C

S pořadateli mistrovství ČR 2019 - Budislavice

ikonka

Jako první se o cenné kovy v rámci mistrovství České republiky utkají jezdci vytrvalosti v Budislavicích. Právě o tomto mítinku vám přinášíme rozhovor v rámci rubriky S pořadateli mistrovství ČR 2018, na který odpovídal Antonín Hrdina…
05.01.2019 18:17  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Pokolikáté v roce 2019 budete pořadateli mistrovství České republiky?

Jezdecká stáj Hrdina - Borotín pořádá v roce 2019 čtvrté MČR, poprvé však mimo prostory Jezdecké stáje v Borotíně.

 

Máte informace o tom, zda bylo o vám přidělené MČR více zájemců?

Myslím, že nebyl jiný zájemce. Mrzí mě, že ubývá zájemců o pořádání MČR, což je dáno náklady samotné disciplíny a sníženým rozpočtem od České jezdecké federace.

 

Jaká kritéria podle vás hovořila ve váš prospěch při přidělování organizace MČR ze strany ČJF?

Pravděpodobně nebyl jiný výběr a spokojenost s uspořádáním MČR v minulých letech.

 

Již se vám stalo, že jste s nějakou žádostí o pořádání MČR neuspěli? O jaká MČR jste v minulosti žádali neúspěšně?

V roce 2015 nám po sérii MČR v roce 2013 a 2014 nebylo přiděleno.

 

Jaká je v případě vámi preferované disciplíny konkurence mezi pořadateli závodů, kteří se ucházejí, nebo v minulosti ucházeli o pořádání MČR?

Konkurence není a ze zmíněných důvodů ubývají žádosti o MČR. V minulosti se pořádající subjekty domluvily nebo si MČR rozdělily pro kategorie juniorů, mladých jezdců a seniorů.

 

Bude se MČR konat ve vámi preferovaném termínu, nebo je datum konání výsledkem dohody s ČJF?

Vzhledem k náročnosti pořádání vytrvalostních závodů a nároků na závodní prostor je termín preferovaný pořadatelem neměnný. Letošní termín MČR v Budislavicích v Západočeské oblasti je 1. červen 2019.

 

Jste zastáncem toho, aby národní šampionáty měly své tradiční termíny, nebo je potřeba se pravidelně přizpůsobovat termínům kontinentálních či světových šampionátů a jiných mezinárodních závodů?

Jsem zastáncem střídání pořadatelství MČR v jednotlivých regionech u pořadatelů, kteří jsou pro vytrvalost nadšení, mají podmínky, jsou mezi jezdci oblíbení a pořádají MČR ve svém tradičním termínu. Samozřejmě obsazenost mistrovství ovlivňují další šampionáty, což vede jezdce k rozhodnutí zda pojede mistrovství s druhým nebo vypůjčeným koněm.

 

Spolu s národním šampionátem se uskuteční i mezinárodní mítink CEI, o kterém jsme již rozhovor s Antonínem Hrdinou zveřejnili. Další informace týkající se i tohoto mistrovství tak najdete v rozhovoru POD TÍMTO ODKAZEM.




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE