reklama 11A

S medailistou ZJP 2018 Jiřím Nesvačilem mladším

ikonka

„Tento systém se mi líbí, je to napínavější pro diváky,“ popisuje závody Zimního jezdeckého poháru úspěšný reprezentant ve spřežení Jiří Nesvačil mladší, který hájí české barvy pravidelně na mezinárodních závodech…
13.01.2019 11:30  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Jak vzpomínáte na předešlý ročník Zimního jezdeckého poháru 2018? Byl v něčem pro vás jiný?

Minulý ročník splnil mé očekávání pro venkovní sezonu.

 

Jak jako jezdec oceňujete, že jsou v České republice tyto halové závody?

Tyto závody přilákají nové jezdce, nicméně by se nemělo zapomínat na letní sezonu a přiježděnost koní.

 

Jak se vám líbí systém střídání skokových a vozatajských závodů? Máte čas sledovat dění v jiných disciplínách – třeba přes zimu zmíněné parkurové soutěže?

Tento systém se mi líbí, je to napínavější hlavě pro diváky.

 

Jaká byla motivace k vaší účasti v loňském seriálu?

Je to hlavně trénink pro méně zkušené koně a jejich seznámení s cizím prostředím.

 

Podařilo se pak stejně úspěšně navázat na venkovní sezonu?

Začátek sezony jsme zvládli dobře, a to i přesto, že nám uhynul jeden ze stěžejních koní. Ale kvůli zranění dalšího koně dále neprobíhala podle našich představ.

 

V roce 2019 se bude konat Jezdecký festival spojený s finálovým závodem Zimního jezdeckého poháru nově v Královicích u Slaného. Jak tuto změnu vnímáte? Litujete, že již nebude probíhat v netradičních prostorách lysolabského výstaviště, nebo naopak vítáte to, že se bude soutěžit v jezdeckém areálu?

Uvidíme, kolik jezdců a hlavně diváků královický areál přiláká, nicméně tento areál je více než adekvátní náhrada za výstaviště v Lyse nad Labem.

 

Počítáte s pravidelnou účastí v Zimním jezdeckém poháru i v sezoně 2019? Máte již plán přesnější plány i na venkovní sezonu 2019?

S pravidelnou účastí nepočítám. Venkovní sezonu bych rád začal s mladými koňmi v Pardubicích, dále Rudolfův pohár, od kterého se bude odvíjet zbytek sezony. Vrchol se pokusím směřovat na ME, které bude v Donaueschingenu v Německu.

 

Berete Zimní jezdecký pohár více jako přípravu na venkovní sezonu, nebo tento seriál již patří mezi sportovně významnou součást jezdeckého kalendáře?

Naším cílem je hlavě venkovní sezona.

 

Podle čeho se rozhodujete, kterých závodů se zúčastníte? Jak byste seřadil dle důležitosti: zázemí areálu, povrch kolbiště, kvalita organizace, stavitel kurzů, počasí, vzdálenost od vaší domovské stáje?

Podle počasí a vzdálenosti.

 

Hraje roli i skutečnost, že jsou závody součástí nějakého seriálu, nebo to pro vás není rozhodující?

Toto pro mě není rozhodující.

 

Již tušíte, s kterými koňmi bychom vás mohli při Zimním jezdeckém poháru vidět?

Finální verzi ještě nemám, ale půjdou i mladí koně.

 

Jak se budete připravovat na první závody 2019? Účastníte se i nějakých soustředění, nebo trénujete pouze v domovských podmínkách?

Přípravu na letní sezonu jsme již zahájili. Do té patří také příprava na halové závody.

 

Máte nějaká doporučení pro pořadatele Zimního jezdeckého poháru, na co by v přípravách neměli určitě zapomenout, příp. co by pro vás byla vítaná změna?

Pokud je to v silách pořadatele, tak zajistit adekvátní opracoviště pro uvolnění a opracování koní před samotným závodem.




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE